avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unei plangeri penale?cineva a introdus o plangere penala in anul 2011 si nu a primit niciun raspuns la ea.S-a cerut un raspuns la ea si in cadrul unui dosar civil mai multe termene la rand si tot nu s-a raspuns in niciun fel.Din acest motiv dosarul s-a suspendat si fiind legat de alt dosar care are o sentinta gresita ,acesta sentinta s-a pus in aplicare iar revizuirea acestei sentinte nu se accepta decat dupa ce va veni raspunsul la plangerea penala.cum se poate afla un raspuns sau la ce stadiu a ajuns?consider ca au trecut destui ani si totusi se putea comunica daca este alba sau neagra.multumesc.daca este neclar ceva revin cu lamuriri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:27, 30 August 2014
Daca aveti un numar de dosar este usor.
Daca nu aveti nimic este foarte complicat.
Mergeti la politie ca sa va informati.
Puteti depune si o cerere de informare.
da am un nr de dosar,este la parchetul de pe langa judecatoria ramnicu valcea.am ncercat sa intru pe nr de dosar si nu imi da niciun raspuns.s-au trimis 4 cereri de catre o alta instanta pt un raspuns spre a se definitiva un dosar in care raspunsul la aceasta plangere era foarte important deoarece stabilea o concluzie si tot nu s-a trimis nimic.cum ar putea sa-mi dea mie un raspuns atata vreme cat ei nu au raspuns la solicitarea unei alte instante?multumesc.o zi buna!
Dosarele aflate in cursul urmaririi penale nu sunt postate pe portalul instantelor, prin urmare nu aveti unde sa il vedeti, mergeti la registratura parchetului pentru relatii sau depuneti cerere pentru comunicarea stadiului cercetarilor.
Daca aveti numarul de dosar mergeti si depuneti cererea prin care solicitati sa va comunice stadiul cercetarilor.
Sa luati insa dovada de primire cu stampila de la parchet sau de la politie pe cererea depusa.

Aveti sanse mai mari decat instanta in acest caz in ceea ce priveste primirea raspunsului.
Daca mergeti personal poate reusit sa va raspunda in aceeasi zi daca au si adresa de la instanta.
Adica pot face si pentru instanta si pentru dvs. in aceeasi zi raspunsul sau doar pentru dvs.

Acum este si perioada de concedii si poate de aceea a mers mai greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere lovire si alte violente si distrugere goina4444 goina4444 Buna ziua,am facut o plangere pentru lovire si alte violente,distrugere si amenintare de 4 luni si nu am primit nici un raspuns(au fost audiat ,de asemenea si ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala- stadiu dosar senny2007 senny2007 Buna dimineata Am depus o plangere penala la parchet. Parchetul a trimis plangerea la politie.undeva prin oct.- nov. am fost chemat si am dat o ... (vezi toată discuția)
O intrebare_plangere penala pentru vatamare nicoleta_85 nicoleta_85 O pers. a fost agresata fizic. Are certificat medical precum ca are nevoie de 40-50 de zile de ingrijri medicale. La acel moment a facut plangere la ... (vezi toată discuția)