avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont bancar in numele meu, fara stirea mea
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont bancar in numele meu, fara stirea mea

Buna ziua,

Am incercat nu demult sa aplic pentru un credit, dar mi s-a refuzat solicitarea pe motiv ca as aparea cu intarzieri de plata la Biroul de Credite. Am solicitat Biroului de Credit situatia pe CNP-ul meu, din care reise faptul ca as fi avut un card de credit la o banca, mi-au dat si numarul contului deschis in acea banca, unde as fi avut intarzieri de plata. Mai aparea faptul ca acest card a fost folosit 2 ani, ultima plata facandu-se anul trecut. Nu apar restante, numai intarzieri de plata - buline rosii. Am solicitat bancii contractul facut, cine l-a semnat, cine a facut platile in cont, extrase de cont, dar ei nu vor sa-mi dea niciun raspuns pe motiv ca acel cont a fost inchis si nu au acces la acesta. Am depus si cerere scrisa, am solicitat si telefonic de mai multe ori informatii.
Avand in vedere faptul ca am nevoie urgenta de un credit, iar din cauza unui cont mai mult ca sigur fals facut in numele meu, va rog frumos sa ma indrumati in acest sens, mai exact unde sa depun plangeri/reclamatii pentru rezolvarea problemei.
Mentionez ca nu am avut niciodata vreo legatura cu banca respectiva, nici macar un cont curent.

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
Noma, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:48, 1 Septembrie 2014
Buna dimineata,

la solicitarea scrisa adresata bancii in cauza, aceasta are obligatia legala de a raspunde in termen de 30 de zile, in cazul in care nu raspunde va puteti adresa cu o reclamatia la Oficiul pentru protectia consumatorilor aratand situatia de fapt descrisa mai sus, anexand daca aveti, acte sau corespondenta scrisa referitoare la situatie, solicitand totodata prin reclamatia adresata aceastei autoritati de control, sa vi se puna la dispozitie pe langa detalii si o copie certificata de pe contract si actele ce au stat la baza incheierii contractului. La aceasta sesizare banca va raspunde sigur.

Apoi, in functie de situatie, daca ati avut sau nu credit, daca ati garantat sau nu o alta persoana pentru obtinerea unui credit, veti putea decide ce este de facut.

Daca sunteti sigur ca nu ati facut niciun credit puteti sesiza politia.
Sa luati insa dovada ca exista acel credit pentru a depune alaturat plangerii.
Puteti solicita de la banca si copie xerox dupa cererea de credit dar e posibil sa va respinga aceasta acerere.
Oricum, politia va lua tot dosarul de la banca in original deoarece va avea nevoie pentru expertiza.
Sa va constituiti si parte civila in procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare birou credit nejustificata brindushap brindushap Buna ziua. Acum 2 luni sotul meu a fost raportat la biroul de credite pentru o intarziere de plata a comisioanelor lunare la BRD. A fost instiintat ca are o ... (vezi toată discuția)
Raportat abuziv la biroul de credite valeantudor valeantudor Buna ziua. Am patit o chestie interesanta ... am vrut acum o saptamana sa imi fac un card de cumparaturi si am fost refuzat pe motiv ca sunt raportat la Biroul ... (vezi toată discuția)
Atm - l-am folosit si am fost inselat POMPILIU1 POMPILIU1 AM SOLICITAT O SUMA DE BANI LA BANCOMAT [editat] BANK, BANII NU I-AM PRIMIT, IN SCHIMB APARATUL MI-A DAT O HIRTIUTA CU INSCRISUL ,,EROARE DISPENSER,, CIND AM ... (vezi toată discuția)