avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... [urgent] durata preaviz + norma de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

[urgent] durata preaviz + norma de lucru

Buna ziua,

Am fost angajat in 2009 de o firma (in contract era trecuta durata de preaviz de 15 zile calendaristice), insa anul acesta mi se va desfiinta postul peste o luna. Asadar:

1. Durata de preaviz poate fi si de 15 zile calendaristice (daca nu mi s-a modificat intre timp contractul), sau trebuie respectat noul cod al muncii cu minim 20 zile lucratoare? Pot refuza decizia de concediere in al doilea caz?

2. Mai este valabila prevederea de a lucra cu jumatate de norma in timpul preavizului? Daca da, va rog frumos spuneti-mi in ce lege/articol se gaseste aceasta.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:50, 1 Septembrie 2014
Nu exista asa ceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)
notificare concediere Lungu Constantin Lungu Constantin cat timp are efecte notificarea pentru cancedierea colectiva din momentul emiterii? (vezi toată discuția)
Concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca anymaryh anymaryh Buna seara! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: 1. termenul de preaviz de 20 zile lucratoare este de la data comunicarii, de ex. prin posta, este ... (vezi toată discuția)