Buna seara!
prezint o speta, un caz spre dezbatere, rog/ astept opinii:
O expertiza judiciara efectuata printr-o ordonanta a Parchetului finalizata la inceputul anului 2011, la care s-au intocmit obiectiuni in termenul legal, a fost contestata la CECCAR. Forul-Comisia de Disciplina a filialei CECCAR Bucuresti pedepseste expertul prin Hotararea sa, cu "interzicerea dreptului de a exercita profesia timp de 6 luni". Expertul contesta hotararea la comisia superioara de disciplina a CECCAR. Contestatia se admite si se anuleaza hotararea de senctionare, dar cu trimiterea spre rejudecare la comisia de disciplina a filialei Bucuresti, rejudecare pentru ...o mai exacta...incadrare!!!. Se judeca din nou se dosarul, se emite o o noua Hotarare, sanctiunea fiind avertisment scris. Am contestat hotararea, nu stiu daca si expertul. Astept raspuns zilele acestea la contestatia inaintata in termen. MAI CLAR: expertul a intocmit o lucrare cu zeci de erori: aritmetice, de logica, de calcul, de judecata de valoare a lucrurilor, a incalcat toate normele din standardul profesional 35-toate-independenta, responsabilitate, structura lucrare, confidentialitate...toate, codul etic, codul bunului simt! Probabil considera ca nimeni nu verifica ce afirma domnia sa. In plus a obtinut si viza de calitate de la CECCAR. Raspunsul sau la obiectiuni este incredibil. Recunoaste in parte erorile, nu are argumente, doar jigneste si acuza, fara dovezi clare, sau 2+2 fac atat sau atat!
Intrebare?
Caile de atac pentru un astfel de expert judiciar sunt:
-proces penal?
-sau proces civil?
Vreau: restituirea onorariului, o noua expertiza, daune morale si excluderea din CECCAR.
Va multumesc!
@Ciobanu vasi....
Ca mediator, ar trebui sa cunoasteti, ca a generaliza o actiune particulara, este un fapt neloial pentru activitatea pe care o desfasurati.
Daca va referiti la un caz concret si nu dispuneti de dovezi clare, riscul si-l asuma cel care face mentiunea.
Nu este corect, sa lansati astfel de teorii. Nu am vrut, sa va sterg mesajul, desi este offtopic, tocmai pentru ca respect meseria dvs. de mediator. Consider ca un mediator are alte atributii pe care trebuie sa le exercite in cadrul prestarilor conforme cu meseria acestuia.
@Maria 2143
Conform prevederilor OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare si ale NCpP, contestarea raportului de expertiza judiciara se face, prin formularea de obiectiuni scrise, care se depun la dosarul cauzei. Procurorul analizeaza raportul, obiectiunile formulate si raspunsurile primite la obiectiuni, urmand a decide asupra formularii sala din rechizitoriu.
Contestarea unei expertize judiciare la CECAR este doar o actiune care tine de Regulamentul de organizare si functionare al acestei asociatii profesionale.
In mesajele mele anterioare am facut mai multe precizari legate de cele doua aspecte. Daca veti citi cu atentie, puteti sesiza aceste aspecte.
@gigipopa
Nu pot sa mediez ca 2+2 = cat vrea clientul!
Nu pot sa lansez un comentariu daca nu am un suport concret.
Exemplul meu se refera la o expertiza contabila.
@Ciobanu Vasi ...
Nu inteleg, ce vreti sa spuneti, citez: "...Nu pot sa mediez ca 2+2 = cat vrea clientul !" Ce legatura are cu discutia deschisa de utilizator ?
Celelalte fraze din ultimul dvs. mesaj, va contrazic, vis a vis de generalizarile pe care le sustineti.
Daca detineti date concrete despre experti rau intentionati, care cu tendinta, intocmesc rapoarte de expertiza si chiar doriti, sa ajutati justitia si cetatenii acestei tari, aveti posibilitatea, sa sesizati instanta de judecata, dar ma repet, numai cu cazuri concrete si probe pe masura. Altfel, veti ramane la comentarii din categoria "barfe juridice". Nu cred, ca pe acest forum este loc pentru astfel de presupuneri.
Nu-mi mai raspundeti, pentru ca voi fi nevoit sa inchid discutia si poate utilizatorul care a deschis-o are si alte elemente asupra carora, ar dori precizari corecte, in spiritul legii, pe care multi o invocam, dar nu toti o respectam.