avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan

buna ziua,eu am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru suprafata de 1000mp teren extravilan ,in data de 14.04.2014.intre timp am sacut succesiunea si acum am terminat cu actele.pentru a incheia vanzarea am nevoie de adeverinta conform legii 17?mentionez ca la data incheierii antecontractului proprietari eram eu si sora mea.Mai este valabil antecontractul?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 19:16, 1 Septembrie 2014
La data la care ati incheiat antecontractul, legea era in vigoare.

Practic, va trebui sa va supuneti prevederilor ei, exceptate fiind doar situatiile prevazute de art.20, in care nu va aflati:

Art. 20
(1) Prevederile prezentei legi nu se aplica antecontractelor si pactelor de optiune care au fost autentificate la notariat anterior intrarii in vigoare a acesteia.
(2) Dispozitiile prezentei legi nu se aplica instrainarilor intre rude pana la gradul trei, inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent un raspuns legea 17/2014 privind vanzarea cumpararea teren extravilan andr_georgi andr_georgi Am un caz in care am incheiat un antecontract de vanzare cumparare teren extravila pe care l-am si inscris in cartea funciara inainte de adoptarea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan legea 17/2014 annanica7 annanica7 Cum se indepliniste procedura legii 17/2014 daca am inchieiat antecontract de vanzare-cumparare autentic in urma cu mai multi ani, dar unul din coproprietari ... (vezi toată discuția)
Schimb teren extravilan = act de vanzare cumparare ? dangostin dangostin Buna ziua. Recent am vazut ca s-a aprobat si a intrat in vigoare Ordinul nr. 719/740/M.57/2333/2014, referitor la restrictiile ce se aplica la vanzarea ... (vezi toată discuția)