avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburare de posesie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburare de posesie?

Buna ziua.Am si eu o problema.Detin un teren agricol, care nu este insa delimitat cu semne de hotar.Am observat ulterior ca proprietarul terenului invecinat si-a insusit o buna bucata din terenul meu (arat,semanat). Ce pot sa fac?Sa formulez o plangere prealabila intemeiata pe tulburare de posesie?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:01, 1 Septembrie 2014
Va recomand sa incercati sa discutati amiabil in prima faza.
Am trecut deja de aceasta etapa dar domnul ,cu rea credinta, afirma ca acela e terenul sau,lucru neadevarat.
Daca nu rezolvati pe cale amiabila si nu reusiti sa va redobanditi terenul, o alta cale este actiunea in revendicare si granituire (este calea civila)! Si tulburarea de posesie este o alta cale dar dureaza si pe partea penala merge foarte greu, cateodata fara rezultate "palpabile" in astfel de cazuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie pagalea_m pagalea_m am cumparat un teren iar acum cand vreau sa delimitez proprietatea si sa ridic gard fostii proprietari nu imi permit accesul . Am vrut sa fac si intarusarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire dancoman dancoman Buna ziua.Am mostenit de la parinti un teren(pe care se afla o casa aproape cazuta).La fata locului facand masuratoarea latimii lui am constatat ca vecinul a ... (vezi toată discuția)
Un caz mai special, un sfat va rog. Varga Lorant Varga Lorant Am cumparat un teren, cu toate actele in regula contractul a fost incheiat la notar, tranzactia a fost inregistrat si la Oficiul de Cadastru si Publicitate de ... (vezi toată discuția)