avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren arabil, iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren arabil, iesire din indiviziune

Buna ziua,

Pe un teren de 4 ha, exista un titlu de proprietate (L18/1991), din 1992, avand 3 coproprietari: A (2ha), B+C (2ha). Persoana A doreste sa obtina un act de proprietate numai in numele sau si am inteles ca asta se cheama "iesire din indiviziune". Dintre ceilalti 2 coproprietari, numai unul mai este in viata (iar succesorii sai nu au facut succesiunea si nici nu au chef sa faca ceva), iar celalalt nu este de gasit (sau daca s-ar gasi, nu se va prezenta la notariate sau tribunale). In principiu toate lumea este de acord ca trebuie sa se faca odata si aceasta imparteala, insa, in afara de mine (persoana A), nimeni nu este dispus sa puna aceasta dorinta in practica si sa isi asume costurile. Cam astea ar fi datele problemei.

Am inteles ca, pentru a iesi din indiviziune (art. 728 c.civ., nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune), trebuie sa depun o cerere la tribunalul de care apartine terenul.

Poate cineva sa imi indice un model de astfel de cerere?
Stie cineva cam care ar fi costurile unei astfel de cereri?

Multumesc mult,
A.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:23, 7 Septembrie 2014
Lucican2010 a scris:

Buna ziua,
"Dintre ceilalti 2 coproprietari, numai unul mai este in viata (iar succesorii sai nu au facut succesiunea si nici nu au chef sa faca ceva),

Mediatorul poate sa se deplaseze la persoanele indicate si sa obtina acordul

iar celalalt nu este de gasit (sau daca s-ar gasi, nu se va prezenta la notariate sau tribunale). In principiu toate lumea este de acord ca trebuie sa se faca odata si aceasta imparteala,


Suficiente motive pentru a solicita mediatorului sa-i viziteze si sa rezolve/semneze cu fiecare dintre ei acceptul. Prin convocare la un notar, aveti deja convingerea ca nu se vor prezenta si stradaniile vor fi zadarnice.

Puteti urmari si aici acest subiect:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...


eu chiar am deschis un asrfel de proces in instanta . pana acum am platit taxa timbru 635 ron . taxa avocat 800 ron . si nu am terminat inca . avocatul mi-a spus ca in viitor voi mai plati un expert care va verifica terenul si va costa in jur de 700 ron , multa bafta
gabiconstanta a scris:

eu chiar am deschis un asrfel de proces in instanta . pana acum am platit taxa timbru 635 ron . taxa avocat 800 ron . si nu am terminat inca . avocatul mi-a spus ca in viitor voi mai plati un expert care va verifica terenul si va costa in jur de 700 ron , multa bafta


Multumesc pentru informatii. Inteleg ca ati platit avocatul 800 ron ca sa redacteze o cerere si sa o depuna la tribunal. Ce altceva a mai facut avocatul pentru banii aceia, a meritat?
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
Lucican2010, utilizator
@gabiconstanta
Din pacate, dv. aveti de achitat toate taxele si nu beneficiati de restituire, chiar daca ati apela la mediere acum (in timpul procesului).
Vedeti aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru pentru iesirea din indiviziune teren arabil vetamihai vetamihai Buna ziua. Pe un titlu de proprietate sunt 4 persoane. In 2014 am cerut prin instanta iesirea din indiviziune pentru care m-i s-a cerut o taxa de timbru de ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doineamariana doineamariana Buna ziua! As vrea sa stiu daca, in cadrul procesului de partaj, in urma cererii de acordare a facilitatilor ce am depus-o voi primi o reducere a taxei, dar in ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune viorel77 viorel77 Cu, estimeaza instanta valoarea unui hectar teren arabil extravilan fara expertiza? Cum se calculeaza taxa de succesiune in instanta? (vezi toată discuția)