avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire proprietati

Buna ziua! Doresc sa aflu niste informatii reale. 1. Suntem 2 surori si mama in viata, bunicii si tata decedati. In urma decesului tatalui nostru, s-a dezbatut masa succesorala, in urma careia, copiilor (noi, cele 2 surori), le revin cate 3/8, iar mamei restul (apartamentul parintilor). Este real procentul evaluat pentru fiecare? Atata timp cat mama noastra este in viata, chiar daca ii cedeaza numai surorii mele prin donatie restul procentelor, se poate ataca masa cuccesorala in urma decesului ei? Dar daca ii face contract de vanzare-cumparare in timpul vietii asupra restului procentelor, la fel, se poate ataca masa succesorala ulterior decesului mamei noastre? 2. Exista 10 ha teren, mostenire de la bunicii nostri (bunici din partea tatalui). Ne-au trimis notificare pt intocmirea dosrului de restituire. Sora mea sustine ca ne revin cate 1/8 pt fiecare nepot(noi, cele 2 surori), si 6/8 mamei noastre. Si acest procentaj este calculat corect? Doresc sa aflu aceste raspunsuri de la dvs, pt ca sanatatea mamei noastre este din ce in ce mai precara, iar pana in acest moment, surorii mele i-a revenit ABSOLUT TOTUL, aceasta sustinand ca asa este legal......Va multumesc si astept raspunsul dvs. Cu stima, Elena
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 18:36, 2 Septembrie 2014
ce o sa aveti de la mortul mortului ( ce a mostenit tatal dvs de la parintii lui si bunicii dvs) e discutabil...in faza administrativa

ca sa stim daca-i corecta fractia trebuie sa aflam cati copii au avut bunicii/cati au murit inaintea lor fara copii/cati dupa ei si cu cati copiii

nu mai asa ne punem pe treaba aici!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Mostenire elenam23 elenam23 In urma decesului mamei mele, tatăl meu a primit 75% din moștenire, iar eu restul de 25%. El a decis sa îmi cedeze 25%, astfel încât sa avem fiecare câte ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)