avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile efectuate in concediul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile efectuate in concediul salariatilor

Buna ziua !

O societate doreste sa deduca cheltuieli cu cazare si cheltuieli de transport efectuat de salariati in timpul concediului de odihna, intr-o statiune turistica.
Factura, care contine contravaloarea serviciilor de cazare, si servicii de transport este emisa pe numele societatii, si este fara TVA.
Astfel, cheltuielile inregistrate cu aceste prestatii constituie cheltuieli sociale si sunt deductibile in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii 53/2003 - Codul muncii , cu modificarile si completarile ulterioare, conform art. 21 alin. (3) lit. c) din Codul fiscal ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: edit1948 , utilizator 17:12, 3 Septembrie 2014
Pot fi considerate cheltuieli sociale potrivit art.21 alin(3)lit.c)din Codul fiscal doar acele cheltuieli de natura celor mentionate,care se refera la :"costul prestatiilor pentru tratament si odihna,inclusiv transportul pentru salariatii proprii si pentru membrii de familie ai acestora". Deci prevederea este tratament+odihna,nu doar odihna cum mentionati. Factura trebuie sa contina,in principal,tratamentul si odihna post tratament.
Multumesc pentru raspuns.
In felul acesta cheltuielile sunt nedeductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 6458-deductibilitate andreea68 andreea68 Buna ziua. In contul 6458 sunt inregistrate diferite sume reprezentand ajutoare de inmormantare, cheltuieli cu apa distribuita salariatilor in perioada calda, ... (vezi toată discuția)
Delegatii;cazare baltazar baltazar Sunt legale cheltuielile cu cazarea (la hotel) neinsotite de o delegatie? Eu cred ca nu,dar "seful" ma contrazice si "umple "actele fiecarei luni cu astfel de ... (vezi toată discuția)
Procedura acordarii ajutorului material pentru concediu de odihna Eugenia Angelica Fortuna Eugenia Angelica Fortuna Buna ziua, Am rugamintea sa ma elucidati in doua probleme. In Contractul colectiv de munca actual, incheiat pe perioada 2009-2010 Art. 131 este prevazut ... (vezi toată discuția)