avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de drepturi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de drepturi?

ce pot face in acest caz? dupa o promovare pe functie, la care am obtinut o marire de salar, conf. grilei de salarizare, acum odata cu desfiintarea postului , dar nu din vina mea, am fost trecut pe meseria detinuta anterior promovarii si totodata mi s-a luat si cele doua clase de promovare, cu toate ca grila de la acuala meserie permite mentinerea salariului marit. directorul gen. a raspuns ca a facut asta conf. legii, dar nu a stiut sa-mi raspunda care lege.
pot actiona unitatea in judecata? am sanse sa castig ceea ce-am pierdut? am semnat aditionalul la cim, dar cu un amendament , ca totul a fost stabilit fara acordul meu.va rog sfatuiti-ma ce sa fac.multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 20 Mai 2009
Ce fel de institutie suntei? Cu capital de stat sau privat? Bugetara?
suntem intreprindere de stat: sc. ...... ...... s.a
1. Solicitati la Serv. Resurse umane sa va explice care este baza legala (directorul nu prea le are cu "personalul").
2. La o societate de stat (SA) trebuie sa existe un ROF ( si un CCM si un Regulament intern) in care sa fie prevazute conditiile de salarizare pe functii, conditiile de promovare, grilele de salarizare, trecerea dintr-o functie in alta etc.
3. Dupa ce vorbiti la Resurse umane, dupa ce verificati actele normative interne pe care vi le-am expus mai sus, daca considerati ca vi s-a facut o nedreptate, puteti actiona pe angajator in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul transa vechime in invatamant ana500 ana500 Buna ziua . :help: Va roooog muuult sa ma ajutati si pe mine in lamurirea catorva aspecte :-/: 1. - [u]Este vorba de calculul transei de vechime in ... (vezi toată discuția)
Promovare pe functie de conducere elenacapricorn elenacapricorn SUNT FUNCTIONAR PUBLIC,RESPECTIV SEF BIROU IMPOZITE SI TAXE LOCALE INTR/O PRIMARIE. AM ABSOLVIT FACULTATEA IN ANUL 2004. AM FOST INCADRATA PE FUNCTIA DE ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? epop52 epop52 Din 1977 pana in 1989 am lucrat ca inginer la Societatea Romana de Radiocomunicatii (cu capital de stat)de unde am iesit ca inginer principal(trecut si in ... (vezi toată discuția)