Buna ziua,
Am urmatoarea problema procedurala.
In cazul unui dosar civil suspendat pe vechiul CPC, la care s-a ridicat suspendarea anul acesta, este necesara plata unei taxe de timbru?
Cu multumiri.
depinde de motivul suspendarii
taxa e datorata intotdeauna daca suspendarea e din culpa
ridicarea suspendarii ( repunere pe rol), daca suspendarea a fost din culpa, aveti de platit 1/2 taxa de timbru
Multumesc pentru raspuns.
Suspendarea s-a initiat datorita existentei altui dosar pe rolul unei instante judecatoresti, care putea avea consecinte in dosarul suspendat.
In momentul obtinerii unei sentinte definitive si irevocabile s-a cerut ridicarea suspendarii in celalalt dosar.
Nu este vorba de nici o culpa, ci de o procedura normala si corecta.
Practic am fost citata pentru ridicarea suspendarii. Nu m-am prezentat deoarece stiam ca procedural se judeca doar ridicarea suspendarii si apoi se da termen nou pentru judecarea cauzei.
Instanta insa, la acelasi termen a judecat atat ridicarea suspendarii, cat si cauza. Nu am avut posibilitatea de aparare prin lipsa si am pierdut fondul.
Am citit insa pe o sentinta a ICCJ ca un parat a invocat lipsa timbrului la ridicarea suspendarii si a castigat apelul.
Acesta este motivul intrebarii.
Proces suspendat
Just-drept
Am avut un proces ce mi s-a suspendat din cauza ca nu am fost prezent. Am depus actiune, apoi raspuns la intampinare, dar nu am solicitat ca judecata sa se ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol
OANA GORAN
daca s-a suspendat cauza conform 155 indice 1 si instanta da drept de recurs pe toata durata suspendarii voi ce intelegeti??? pot face recurs oricand??? sau ... (vezi toată discuția)