avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru ridicare suspendare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru ridicare suspendare

Buna ziua,
Am urmatoarea problema procedurala.
In cazul unui dosar civil suspendat pe vechiul CPC, la care s-a ridicat suspendarea anul acesta, este necesara plata unei taxe de timbru?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 16:24, 4 Septembrie 2014
depinde de motivul suspendarii
taxa e datorata intotdeauna daca suspendarea e din culpa
ridicarea suspendarii ( repunere pe rol), daca suspendarea a fost din culpa, aveti de platit 1/2 taxa de timbru
Multumesc pentru raspuns.
Suspendarea s-a initiat datorita existentei altui dosar pe rolul unei instante judecatoresti, care putea avea consecinte in dosarul suspendat.
In momentul obtinerii unei sentinte definitive si irevocabile s-a cerut ridicarea suspendarii in celalalt dosar.
Nu este vorba de nici o culpa, ci de o procedura normala si corecta.
Practic am fost citata pentru ridicarea suspendarii. Nu m-am prezentat deoarece stiam ca procedural se judeca doar ridicarea suspendarii si apoi se da termen nou pentru judecarea cauzei.
Instanta insa, la acelasi termen a judecat atat ridicarea suspendarii, cat si cauza. Nu am avut posibilitatea de aparare prin lipsa si am pierdut fondul.
Am citit insa pe o sentinta a ICCJ ca un parat a invocat lipsa timbrului la ridicarea suspendarii si a castigat apelul.
Acesta este motivul intrebarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces suspendat Just-drept Just-drept Am avut un proces ce mi s-a suspendat din cauza ca nu am fost prezent. Am depus actiune, apoi raspuns la intampinare, dar nu am solicitat ca judecata sa se ... (vezi toată discuția)
Suspendare-perimare proces comercial Clara8 Clara8 Buna ziua, este vorba despre a actiune aflata pe rol la Tribunalul Bucuresti. Am facut o cerere bazata pe imbogatirea fara just temei. Cererea a fost respinsa ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza conform 155 indice 1 si instanta da drept de recurs pe toata durata suspendarii voi ce intelegeti??? pot face recurs oricand??? sau ... (vezi toată discuția)