avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Frauda sau nu??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Frauda sau nu??

patronii unui lant de magazine au angajat fete cu contract part time insa programul lor de munca nu este cel de 4 ore ci de 9 ore zilnic +5 ore sambata.e legal asa ceva?salariul e adevarat ca nu il incasaseaza pe cel de pe contract ci ajunge undeva la cel minim pe economie.se poate imputa ca diferenta reprezinta plata orelor suplimenare.unde ma pot adresa consideram ca vor sa fie scutiti de plata impozitelor unui contract cu norma intreaga
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 3 Septembrie 2014
O sesizare a ITM prin care sa le aduceti la cunostinta acest fapt.
La momentul controlului se vor verifica contractele de munca (care sunt incheiate asa cum ati aratat), precum si repartizarea pe personalului pe timpul de munca.

La momentul verificarilor angajatilor sa nu le fie teama (!) sa declare asa cum stau lucrurile.

Cat despre ore suplimentare, NU poate fi vorba de asa ceva in cadrul contractelor pe timp partial. Legea interzice efectuarea de ore suplimentare cand contractul este part time.
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Incalcarea de catre angajator a legistatiei finaciar -contabile poate fi sesizata ANAF-ului - Directia Antifrauda si/sau Politiei - Serviciul de Investigare a Fraudelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul nu ne respecta, ne considera sclavi . filimonhonoriu filimonhonoriu Lucrez la o firma de paza de un an si opt luni cu contract de munca . Eu banuind ca patronul cu mi plateste contributia la casa de pensii am fost la Casa ... (vezi toată discuția)
Contributii platite la sume mult mai mici decat cele reale BarbuViorica BarbuViorica Sotul lucreaza la o firma de paza si aceasta ia platit somajul,sanatatea si pensia astfel:intr-o luna a fost pontat doar 3 zile si apare pe stat suma114 lei ... (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii nszaby87 nszaby87 Buna! Am o problema mare !!! Am lucrat la o firma DE CONSTRUCTIE inceput in data de aproximativ 1sept 2013 pana la 28oct 2013 Pana in data de 1sept ... (vezi toată discuția)