In 2013 am terminat liceul si am ramas un an acasa pentru a ma pregati pentru admitere la facultatea dorita. In aceasta perioada de 12 luni, 6 luni am beneficiat de indemnizatia de somaj iar in lunile urmatoare nu am avut nici un fel de venit personal, si, deci, nu am contribuit la asigurarile de sanatate pe o perioada de 7 luni (martie-septembrie 2014) iar din octombrie o sa incep facultatea deci o sa fiu din nou asigurata. Intrucat fiecare persoana cu care am discutat (inclusiv de la CNAS) aveau viziuni diferite asupra situatiei mele as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de servicii medicale in sistemul de stat, daca sunt obligata sa mi platesc pe toata perioada sau ultimele 6 luni si cum se calculeaza acea taxa dat fiind ca nu am nici un fel de venit. Multumesc!
dat fiind faptul ca in practica am avut cazuri similare, recomandarile mele sunt :
1) mergeti la Casa de Asigurari de care apartineti, identificati un consilier amabil si competent, descrieti exact situatia, iar concluzia ar putea fi calculul retroactiv (pe 7 luni) al contributiei la nivelul salariului minim pe economie (anul trecut, daca nu ma inseala memoria, era de 40 lei/luna) si implicit plata aferenta la casieria Casei + incheierea unui nou contract de asigurari. Atentie! pentru incheierea contractului verificati actele care trebuie sa le atasati + semnaturile pe care va trebui sa le luati!
2) indiferent ce va spune oricine, dat fiind faptul ca dvs trebuie sa rezolvati situatia la Casa de asigurari de care apartineti, numai opinia lor va este de folos. Daca consilierii respectivi au opinii diferite, puteti sa mergeti la seful lor pentru o opinie definitiva si faceti exact cum va spune...
succes!
[Va rog nu mai puneti link spre site-ul propriu la sfarsitul mesajului. Multumesc]
Pensionare
sorincon
Sunt nascut la 29 decebrie 1949. sex M. Sunt angajat de la data de 01.11.1972. In grupa I de munca am lucrat 11 ani si 7 luni, iar in grupa II de munca am ... (vezi toată discuția)