Buna ziua,
Detin o intreprindere individuala cu norma de venit cod caen 4711 (comert magazine nespecializate....). Mai exact am un magazin alimentar .Norma de venit pe 2014 pt.acest cod caen in judetul Alba este de 10200 ron din care platesc impozit 16 % adica 1632 ron/an.Dupa o discutie avuta cu cineva imi zicea ca eu daca am vanzari mai mari de 10200 in acel an o sa trebuiasca sa platesc alt impozit suplimentar pentru suma care depaseste norma de venit.Mie mi sa explicat la ANAF ca ori vand de 100 de ron pe zi,luna,an orice ar fi ori vand de 100,200,300 milioane eu tot impozitul acela il platesc adica 1632 ron/an.nu mi se pare logic ce a zis acea persoana deoarece eu am vanzari mai mari de 10200 intr-o singura luna asta ar insemna sa platesc numai impozite suplimentare tot restul anului?
Buna ziua!
Daca ati ales sa platiti pe norma de venit, impozitul va fi de 1.632 lei pe an indiferent de venitul pe care il realizati pe luna. Dar aveti grija cand depasiti suma de 220.000 lei, atunci veti fi platitor de tva (daca nu sunteti deja).
Info pfa , ll
radu_john
Buna ziua,
Mi-am deschis o I.I cod caen 4711 comert nespecializat ect....am ales norma de venit si am inteles ca platesc impozit trimestial ... (vezi toată discuția)
Explicatii cod caen
csabex
buna seara,
am si eu o intrebare. Am primit certificatul de inregistrare pentru intreprindere individuala, activitatea principala fiind conform codului caen ... (vezi toată discuția)