Buna, am niste nelamuriri daca poate cineva sa ma ajute:
1. Am o librarie si am un stoc vechi de carti care s-au detereorat stand pe raft de ani de zile. Cum le pot scoate din gestiune, sunt posibile cheltuieli deductibile?
2. Unele carti nu sunt detereorate dar nu se mai vand. Cum sa ma scad de ele si ce cheltuieli pot fi deductibile? Ce fac cu Tva-ul?
multumesc
Pentru a scoate din evidenta stocurile la care faceti referire trebuie sa :
- intocmiti un proces verbal de constatare a deprecierii in care sa faceti propunere de casare cu motivarea acesteia, ( stocuri deteriorate, stocuri fara miscare);
- sa eminteti o decizie de numire a membrilor comisiei de casare;
- sa intocmiti un proces verbal de casare in care sa aratati modul de valorificare a acestora, respectiv predarea acestora la firmele de colectare a deseurilor care sa fie aprobata de catre conducatorul unitatii;
In aceste conditii cheltuielile cu scoaterea din evidenta precum si TVA aferent sunt integral deductibile.
Multumesc. Inca o problema: Sefii spun sa le scoatem din gestiune si sa le dam gratis clientilor. In acest caz mai sunt deductibile?...eu zic nu dar nu m-am confruntat cu aceasta problema si nu sunt sigura.
In acest caz studiati problema din punct de vedere al acordarii de bunuri in mod gratuit pentru stimularea vanzarilor. Aici va sugerez sa aveti in vedere OG 99/2000. Practic trebuie sa faceti un regulament privind organizarea unei campanii promotionale care sa cuprinda ce va intereseaza pe dvs.
Marfa deteriorata
Maiamod
In ce conditii si cum se poate descarca gestiunea de marfa care s-a murdarit in raft sau care are un defect de fabricatie ? Exista un procent deductibil fiscal ... (vezi toată discuția)
Stoc
liliigretz
Buna ziua,
Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)