avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In legatura cu o hotarare judecatoreasca... Lamurire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In legatura cu o hotarare judecatoreasca... Lamurire dispozitiv

Buna ziua,

Stie cineva daca se poate apela la judecatorul care a emis o hotarare judecatoreasca pentru a reface hotararea respectiva, astfel incat sa fie totul detaliat si sa nu poata fi interpretata dupa bunul plac al celor care sunt mentionati in hotararea respectiva? De exemplu daca hotararea spune ca bunul, animalul sau copilul poate sa stea, sa zicem, jumatate de an la un "proprietar" si cealalta jumatate la cel de-al doilea "proprietar", cei doi "proprietari" sa stie clar ce insemna jumatate de an si sa nu se ajunga ca unul sa tina la el obiectul sau copilul sau animalul 2 zile intr-o luna, apoi sa il mai aiba vreo 2 luni, inca vreo 2 saptamani cand mai are chef... si tot asa.
Si inca ceva...Daca cineva nu respecta o hotarare judecatoreasca, cel afectat de nerespectarea ei poate sa reclame acest fapt? Daca da, unde anume?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:26, 4 Septembrie 2014
Am intalnit, in numeroase situatii, neintelegeri generate de o hotarare judecatoeasca nu foarte specifica. Adesea, in cauzele cu minori, am intalnit numeroase situatii in care parintii interpretau hotararea fiecare in sensul cel mai favorabil pentru el. In astfel de cazuri, lucrurile s-au clarificat in procedura de mediere in cea mai mare parte cand parintii au convenit ei, mai detaliat, fara ambiguitati, modalitatea de executare a hotararii judecatoresti.
In rest, s-a deschis un nou proces.

Va recomand sa incercati amiabil rezlvarea situatiei, in caz contrar, cel mai probabil va fi vorba de un nou proces insa, pe aceasta tema, va vor raspunde mai bine colegii avocati.
Depinde de ce situatie aveti exact, luand de bun exemplul dat de dvs, o rezolvati cu o cerere la instanta de lamurire dispozitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil tinaa tinaa buna seara. va rog sa imi spuneti daca fostul sot poate lua copilul in varsta de 2ani si 7 luni , fara voia mea , pe o perioada de 3-4 zile sa il duca afara ... (vezi toată discuția)
Imputernicire sau custodie mama pentru a putea locui in alta tara Gabriela19722 Gabriela19722 Am nevoie de imputernicire din partea tatalui pentru a locui in alta tara impreuna cu copiii. Tatal a plecat in lumea\\\\"lui\\\\"acum cateva luni si nu vrea ... (vezi toată discuția)