Buna ziua,
Locuim de aproape 4 ani cu chirie intr-un apartament. Cand ne-am mutat am facut un contract cu proprietarul prin agentie imobiliara, pe un an de zile cu posobilitate de prelungire. Dupa cateva luni proprietarul a decedat. Noi am continuat sa locuim acolo tinand legatura cu concubina defunctului, pentru ca s-a inceput un proces de mostenire intre rudele defunctului (mama acestuia si fica dintr-o relatie anterioara). Din acesta cauza nu am putut prelungi contractul, neavand proprietar legal. La inceputul lunii iunie 2014 am aflat de la concubina defunctului ca mama defunctului a pierdut procesul si ca in cateva luni va veni si hotarea definitivarii procesului. Din acel moment nu a mai avrut sa ia de la noi chirie. Din buna credinta, desi nu a venit hotararea definitive, am luat legatura cu cei ce urmau sa fie noii proprietari (respectiv mama ficei defunctului, fiica locuieste in strainatate). Deoarece acest lucru s-a intamplat pe la mijlocul lunii iunie am rugat noii proprietari sa platim chirie incepand cu luna iulie (mentionez ca suntem 3 persoane cu un singur venit), aceasta a fost deacord. Cand ne-am intalnit sa-I platim chiria pe luna iulie a pretins chiria pe 2 luni (iunie si iulie) spunanad ca daca avem bani stam daca nu, nu. I-am spus ca o sa recuperam luna pe care initial a fost deacord sa nu platim, esalonat, in timp. A fost deacord. La sfarsitul lunii iulie a venit proprietara din strainatate am discutat impreuna cu ea si mama acesteia si totul a fost bine si am stabilit ca vom face impreuna un contract de inchiriere si vom recupera chiria pe luna iunie esalonat in timp. Proprietara a plecat si a imputernicit-o pe mama ei sa o reprezinte. Cand a venit in august i-am dat chiria pe luna august si o parte din banii pentru chiria din luna iunie, a zis ca e prea putin, desi nu stabilisem nici o suma, a spus din nou ca daca nu avem sa recuperam mai repede luna iunie ea are pe cine baga in apartament fara nici o problema. Din acel moment ne-am hotarat acasa sa ne mutam. Nu i-am spus insa acesteia nimic. Dintr-o data a inceput sa insiste sa-I dam datele din buletin sa facem contract. Am solicitat un draft de contract ca sa putem vedea cerintele lor. Nu au fost deacord sa ni-l dea. Nu le-am dat nici noi actele. Ne-am gasit in alta parte unde sa ne mutam si suntem in curs de mutare. Ne-au cerut un rand de chei, nu le-am dat pentru ca nimic din ceea ce este in casa nu le apartine, apartamentul a fost gol cand ne-am mutat. Ne-au amenintat ca vin si sparg usa si ne arunca lucrurile si pe noi in strada. Au dreptul sa faca asa ceva? Am vorbit cu un prieten jurist care mi-a spus ca nu are voie sa sparga usa cu noi acolo, poate fi acuzat de violare de domicilui, de furt; ca sa nu mai paltesc nimic-taxe, utilitati-sa plateasca el din banii dati fara contract; ca sa stau linistit ca nu are voie sa faca ce zice, daca vrea sa ne evacueze trebuie sa urmeze calea legala. Dar, asa cum am spus, noi dorim sa plecam, nu este vorba de evacuare.
Ce sa facem? Cum e mai bine sa procedam?
Va multumesc.
Concret dv locuiti fara forme legale in acel imobil,astfel incat proprietarul poate solicita amiabil sau in instanta evacuarea dv
Se impune sa solutionati amiabil pentru a indeparta situatiile neplacute =plangeri politie,actiune in instanta
Daca ati hotarat sa va mutati,urgentati ridicarea bunurilor care va apartin ,achitati toate obligatiile la utilitati,dupa care predati cheile