avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

A fost demarata o cercetare disciplinara pentru insusirea unor foloase necuvenite.
Nu am fost anuntat despre aceasta cercetare, care are ca obiect insusirea unor produse destinate unui scop promotional.
Mentionez faptul ca nu am legatura directa cu punctul de lucru respectiv, iar legatura este facuta pentru a ma invinovati, cu scopul de a parasi postul.
Ca urmare a unor restructurari, postul meu este dorit de altcineva care este sustinut de majoritatea membrilor board-ului companiei.
Am fost anuntat pe surse ca voi fi dat afara.
Cercetarea asta disciplinara este in regula?
Pot fi dat afara pentru ceva inscenat cu scopul de a elibera postul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: psh , utilizator 17:31, 21 Septembrie 2014
Sunt unii angajatori care in momentul in care isi pun in minte sa scape de un angajat folosesc orice mijloc de face acest lucru posibil.

Daca tineti neaparat sa va angajati un avocat din Baroul Dolj , puteti accesa sectiunea Consultanti a acestui Forum
www.avocatnet.ro/content/con...
freeelis a scris:n
nPrivind obligativitatea raspunsului angajatorului la sesizarea dvs ar trebui sa verificati daca exista asa ceva in reg.intern al acestuia, intrucat legea , in acest caz, este aplicabila numai autoritatilor si institutiilor publice.nnDepinde de dvs daca aveti nevoie de ajutorul unui astfel de specilaist.nn

Cum ramane cu obligatia angajatorului din CIM,de a elibera la cererea salariatului orice document ce tine de relatia sa de munca?art 4 lit h
Nu confundati eliberarea unui document care sa ateste activitatea desfasurata de un salariat, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate cu raspunsul la o petititie, reclamatie adresata angajatorului.
Intr-o comisie de disciplina cel mai important moment este atunci cand salariatul isi formuleaza si isi sustine apararile in favoarea sa. Membrii comisiei sunt obligati sa ia in considerare apararile asa cum au fost formulate si sustinute de catre salariat, acestea neputand fi inlaturate prin declaratiile martorilor propusi de catre comisie (intrucat nu ei sunt cercetati in locul salariatului), o asemnea practica fiind ilegala ceea ce ar conduce la anularea masurii dispusa de catre angajataor in cazul in care masura dispusa ar fi atacata in instanta.
De unde ati dedus dvs asa ceva ?

Alte discuții în legătură

Convocare comisie displinara Srah Srah As avea nevoie de un sfat referitor la urmatoare situatia. Timp de 3 luni am lucrat la un call center. Dupa perioada de proba, adica 3,5 luni angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara tavitatavita tavitatavita Este adevarat ca nu ma poate concedia pe motiv disciplinar decat daca s-au respectat niste etape? Ei au facut lucrul acesta si m au concediat pe motiv de ... (vezi toată discuția)