avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de constructie, amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de constructie, amenda

sunt proprietarul unei case in urma cu 2 ani si 5 luni am facut o modificare la casa am luat autorizatie de la primarie pentru schimbare de invelitoare in timpul lucrarilor tavanul a cedat fiin putred tot lemnul iar noi am schimbat tot lemnul si am mai urcat cu 40= 50 cm in plus acum dupa cei 2 ani si 5 luni de cand am ridicat au venit de la primarie si mi au facut proces verbal de contraventie iar eu am refuzat sa semnez acel act ce sfaturi imi puteti da ca sa ies din aceasta situatie va multumesc
Cel mai recent răspuns: aileni , utilizator 15:36, 5 Septembrie 2014
va confruntati cu situatie delicata ,deoarece,
Legea 82/2014 pentru modificarea art. 31 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. Legea 82/2014,publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 469 din 26 iunie 2014


Art. I
Articolul 31 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 933 din 13 octombrie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"Art. 31
Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art. 26 se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei."

Chiar daca ati refuzat primirea PV,acesta va fi comunicat postal
Chiar daca staruiti sa nu roidicati PV,primaria va declina competenta recuperarii amenzii in favoarea autoritatii fiscale,care va introduce intreg dosarul la "debite in urmarire",urmand ca in 2015 sa primiti impunerea anuala formularul galben
mentionez la modificarea a fost facuta la casa in luna 06 2012 iar eu pot intra la noua lege 82 2014 ?




Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa contruita la rosu -receptie 2008 sultan gina sultan gina Buna ziua, Am achizitionat un teren pe care exista o casa construita la rosu , cu receptia lucrarii facuta in 2008. Acoperisul trebuie inlocuit intrucat ... (vezi toată discuția)
Taxa inspectoratul de constructii recuperaretvaextern recuperaretvaextern va rog sa imi dati o solute de cum sa procedez pentru a rezolva situatia in care ma aflu. in august 2014 am obtinut autorizatie de construire pentru o casa ... (vezi toată discuția)
Inlocuire acoperis in legalitate ovidiupitas ovidiupitas Buna ziua este nevoie de autorizatie. Dorim inlocuirea unui acoperis la o casa deoarece este foarte deteriorat. Se pastreaza exact același forme, ... (vezi toată discuția)