avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se plateste taxa la judecatorie atunci cand faci ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se plateste taxa la judecatorie atunci cand faci contestatie la un proces verbal?

am o rugaminte .....se plateste taxa la judecatorie atunci cand se face contestatie la un proces verbal...am calitatea de contestator împotriva Procesului Verbal de Constatare a Contravenţiei, seria R14, Nr.0052423/04.08.2014, emis de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România... multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:40, 5 Septembrie 2014
Vreți să știți dacă aveți obligația să plătiți taxă judiciară de timbru pentru o plângere contravențională sau unde se achită aceasta? Pentru plângere trebuie să plătiți o taxă judiciară de timbru în cuantum de 20 de lei, dar nu direct la judecătorie. Puteți citi mai jos art. 40, alin. (1) și alin. (2) din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Art 40
(1) Taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar, prin virament sau in sistem on-line, intr-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitatii administrativ teritoriale in care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, in care persoana juridica are sediul social. Costurile operatiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxa judiciara de timbru sunt in sarcina debitorului taxei.
(2) Daca persoana care datoreaza taxa judiciara de timbru nu are nici domiciliul, nici resedinta ori, dupa caz, sediul in Romania, taxa judiciara de timbru se plateste in contul bugetului local al unitatii administrativ teritoriale in care se afla sediul instantei la care se introduce actiunea sau cererea.
..............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta ionut1978 ionut1978 Buna ziua. Am o rugaminte la dumneavoastra...La data de 28.08.2012 am vândut autoturismul numitului p.o. Autoturismul a fost radiat de la Serviciul Public ... (vezi toată discuția)
Model de plangere contraventionala contra unui amenzi pentru lipsa rovinietei? alinagava alinagava Am o mare rugaminte... mi-ar trebuii un model pentru plangerea contraventionala pentru lipsa rovinietei pentru camion. Am avut un incident cu un sofer... a ... (vezi toată discuția)
Locul platii taxei judiciare de timbru miriuta999 miriuta999 As dori sa contest un proces verbal de contraventie - amenda circulatie, prin care am fost sanctionat cu amenda de circulatie in localitatea Turda. Precizez ca ... (vezi toată discuția)