avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM in timpul beneficierii de stimulent ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM in timpul beneficierii de stimulent insertie

Buna ziua,
Va rog frumos raspuns avizat la urmatoarele
-daca primesc stimulent de insertie dar am schimbat angajatorul, am obligatia eu sa il anunt despre asta?
- este legal ca angajatorul sa dispuna incetarea contractului de munca pt ca nu stia ca primesc stimulentul de insertie?
- la noul angajator am contract pe perioada nedeterminata si ma aflu in perioada de proba, eu primesc acum stimulent de insertie, ma poate da afara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 6 Septembrie 2014
1. - Trebuia sa anuntati pe angajator ca beneficiati de stimulentul de insertie caz in care nu va poate concedia.
- Angajatorul nu are de unde sa stie ca dvs. beneficiati de stimulentu de insertie daca nu il anuntati despre aceasta.

2. Daca v-a incetat contractul individual de munca (CIM) inainte sa afle ca beneficiati de stimulentul atunci a procedat legal.
Horatia a scris:

...
- la noul angajator am contract pe perioada nedeterminata si ma aflu in perioada de proba, eu primesc acum stimulent de insertie, ma poate da afara?

In cazul dvs, incetarea raportului de munca este posibila numai în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

art.25 din OUG 111/2010
2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
........
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Referitor la incetarea c.i.m. pe durata de proba, textul de lege nu se face nicio referire la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun.
In situatia expusa mai sus, posibil ca acest text de lege sa nu intre sub incidenta acestui articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avand in vedere toate modificarile din ultimul an ... CarmenCrina CarmenCrina Buna ziua, Avand in vedere toate modificarile din ultimul an aduse articolelor de lege cu privire la concediu crestere copil si perioada de acordare ... (vezi toată discuția)
Concediere Paula2007 Paula2007 Buna seara! Incepind cu luna februarie primesc stimulent de insertie. Am fost anuntata ca pe 11 aprilie- a doua zi dupa ce fetita implineste doi ani- voi primi ... (vezi toată discuția)
M-am angajat însărcinata mă pot da afara? Cristina Antonia Cristina Antonia Buna ziua! M-am angajat de o luna la o firma și de o săptămână am aflat că sunt gravida,i-am înștiințat și au spus că de pe 15 ianuarie mă vor da ... (vezi toată discuția)