avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... identificare consumuri intr-un apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

identificare consumuri intr-un apartament

am un vecin care locuieste la parter si a impartit apartamentul pt cei 2 copii, ca fiecare sa-si contorizeze consumurile (apa, energie electrica, gaze) . problema este ca pe scara, desi apartamentul nu a fost modificat ca suprafata (are o usa de intrare in plus fata de celelalte apartamente), unii vecini vor sa-i considere ca fiind 2 apartamente pt cheltuielile comune (lumina pe scara, reparatii). eu cred ca ei amandoi trebuie sa plateasca impreuna cat pt un apartament normal. s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:43, 7 Septembrie 2014
Asociatia poate doar in urma unei hotarari judecatoresti/fisa cadastrala, chiar si furnizorilor le va fi dificil de realizat contracte separate.

unii vecini vor sa-i considere ca fiind 2 apartamente pt cheltuielile comune

Este o diferenta semnificativa intre dorinta vecinilor si temeinicia si legalitatea dorintei acestora
Nu are acoperire legala vointa vecinilor
@gepop

Daca apartamentul nu a fost modificat ca suprafata, si e de inteles asta, atunci nu se schimba nimic in structura cheltuielilor.
Pentru asociatie este un singur apartament pe care il veti pune la plata conform regulilor in vigoare si considerand numarul de persoane total care locuiesc in cele doua semiapartamente.

Este treaba lor cum isi impart apoi aceste cheltuieli intre ei, nu a asociatiei.
Atrag atentia ca, deoarece cheltuielile sunt fie pe cota indiviza fie pe persoane fie pe consumuri, sumele vor fi aceleasi, indiferent ca se va considera un apartament mare sau doua mici (cele doua jumatati, intrucat presupun ca pe langa usa sunt separate si in interior).

Singura diferenta este ca in lista de intretinere vor aparea doua randuri in loc de unul.
Nu exista nicio ratiune legala pentru care asociatia ar trebui sa puna pe lista doua randuri pentru acelasi apartament.
Nu este treaba asociatiei sa imparta cheltuielile intre membrii familiei.

Doar daca nu a fost inregistrat in Registrul de carte funciara cu numere cadastrale diferite, ceea ce e greu de crezut ca s-a facut asta...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Bloc-camin cu 2 scari - legalitate impunere plata reparatii pentru ambele scari anarylia anarylia Buna ziua, este legal sa platesc reparatiile la ambele scari, intr-un bloc cu doua scari ce comunica intre ele, desi pe buletin figurez doar pe o scara ( ... (vezi toată discuția)
Proprietari care detin contracte individuale cu toti furnizorii de servicii elvira20 elvira20 Din totalul de 10 apartamente din condominiu, 9 proprietari detin contracte individuale cu toti furnizorii de utilitati (inclusiv conducta separata de apa ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie etaj iv(ultim) patrician patrician Un proprietar de la etajul IV a fost nevoit sa repare hidroizolatia (mentionez ca ceilalti 3 si-au facut pe banii lor, neaducand nici un deviz si chitanta, ... (vezi toată discuția)