am un vecin care locuieste la parter si a impartit apartamentul pt cei 2 copii, ca fiecare sa-si contorizeze consumurile (apa, energie electrica, gaze) . problema este ca pe scara, desi apartamentul nu a fost modificat ca suprafata (are o usa de intrare in plus fata de celelalte apartamente), unii vecini vor sa-i considere ca fiind 2 apartamente pt cheltuielile comune (lumina pe scara, reparatii). eu cred ca ei amandoi trebuie sa plateasca impreuna cat pt un apartament normal. s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? multumesc
Desigur ca aveti dreptate, Asociatia nu e obligata sa imparta cheltuielile intre membrii unei familii.
Pe de alta parte, legea nici nu interzice acest lucru.
Metoda propusa are doar scopul sa opreasca plangerile vecinilor.
Nu va faceti probleme, proprietarii, daca este de plans - plang. Daca este de ras - rad...
Sa zicem ca unul dintre proprieari ar vrea sa-si deduca cheltuiala cu intretinerea - asociatia emite chitanta pe umele celui care plateste. Il ajuta cu ceva chitanta, inseamna ca este bine. Nu il ajuta doar chitanta, asociatia poate sa elibereze si factura, dar pe numele proprietarului. In situatia de fata proprietarul este dor o familie. Ca si-au impartit intre ei apartamentul, este alta treaba si nu are a face cu asociatia, doar daca, asa cum spunea @elga50:
„...Doar daca nu a fost inregistrat in Registrul de carte funciara cu numere cadastrale diferite, ceea ce e greu de crezut ca s-a facut asta...”
Vecinii trebuie sa inteleaga ca acolo este un apartament cu SU xx mp, cu y persoane. Daca ne luam dupa toate mofturile (soti despartiti cu acte, insa locuiesc in acelasi apartament si ar vrea defalcarea de catre asociatie a cheltuielilor de intretinere...), unde ajungem?
Aceasta sa fie ultima problema a vecinilor!