avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata gresita in contract vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata gresita in contract vanzare apartament

In contractul de vanzare al apartamentului facut acum vreo 10 ani este trecuta o suprafata utila in mod corect si o suprafata locuibila prea mica(o greseala de redactare).
Ce e de facut ? Mai poate fi vandut acest apartament altcuiva, ce riscuri sunt ptr noul cumparator ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:42, 5 Septembrie 2014
Este corect cum este trecut in cadastru.

Nu este nicio problema nici ptr vanzator si nici ptr cumparator. in contractul de v/c se trec suprafetele din extrasul de CF si cadastru.
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
cyan, moderator
Inseamna ca nu e nici o problema din punct de vedere al valabilitatii contractului ?
Poate fi vandut mai departe fara nici un risc ?
NU exista riscuri pentru nimeni. Am completat mai sus.
Daca este o greșeală de redactare trebuie văzute actele ce au stat la autentificarea acelui contract de vânzare cumpărare si daca este cazul rectificat actul. Daca este o problema de măsurători trebuie refăcut cadastru.
Rectificarea trebuie facuta cu aceleasi persoane care au facut actul initial(vanzator, cumparator si notar) sau poate fi facut de proprietar la orice notar ?

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta, dar fara acte ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Am cumparat anul acesta o casa cu teren in jud. Timis, in ideea de a construi candva, cand s-o putea, o casa noua. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Rectificare contract vanzare cumparare fyeratanye fyeratanye Salut, Am si eu o problema cu proprietatea care am cumparato in urma cu 2 luni, si as vrea sa incep cu inceputul in anul 2000 un dezvoltator a cumparat 4 ... (vezi toată discuția)