avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema- mutatie pe buletin pentru chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema- mutatie pe buletin pentru chirias

Am un apartament inchiriat unei familii care nu este din judet si recent mi s-a cerut acordul pentru a i se trece in buletin chiriasei (deoarece urmeaza sa-i expire buletinul) adresa apartamentului meu, unde locuiesc ei cu chirie.
Vreau sa stiu care sunt implicatiile juridice daca eu imi dau acordul,daca se pot folosi in vreun fel de faptul ca un membru al familiei are trecuta adresa aceea in buletin.
Mentionez ca familia e compusa din sot,sotie si mama unuia dintre ei,care este in varsta.
Vreau sa stiu daca ma poate afecta in vreun fel faptul ca imi dau acordul pentru asa ceva.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 22:17, 5 Septembrie 2014
n-are nici o treaba , doar trebuie declarata persona respectiva ca este luata in spatiu de proprietarul imobilului .
nu va afecteaza cu nimic , atata timp cat sunteti in relatii bune.
Opinia mea este ca chiriasii nu trebuie luati in spatiu de catre proprietari ptr a le face carti de identitate.
Acestia isi pot face tot felul de credite pe la banci, nu si le platesc si apoi vin scrisorile de la recuperatori pe adresa de domiciliu. Bineinteles ca acestea sunt exceptii, proprietarul nu are nicio obligatie fata de chiriasi de a-i lua in spatiu si a le face CI.
si credeti ca daca vor face credite , si vor venii tot felul de scrisori , afecteaza cumva pe proprietar ?
si ce pot face mai mult de a trimite scrisori , ca proprietarul nu o sa le dea actele casei ?
Este adevarat ca nu il afecteaza dar de ce sa il streseze scrisorile? Mai bine fara bataie de cap. Din cate am mai citit prin forum, un chirias exista opinia conform careia un chirias ar avea posibilitatea sa faca CI unei alte persoane.
tocmai de aceea am scris ca proprietarul il poate lua in spatiu....celalalt chirias ...este doar chirias. el poate sa fie intermediar ....atat . nu are pe cine lua in spatiu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile Fanel99 Fanel99 Am un frate mai mic care are datorii la trei banci,a luat creditele si acum nu poate plati el este insurat locuieste la sotie dar creditele figureaza cu adresa ... (vezi toată discuția)
Chirias-proprietar radutzublue radutzublue Buna seara. Ce se poate face in urmatorul caz ? In situatia in care o persoana X care locuieste cu chirie intr-o garsoniera are buletinul expirat si doreste ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)