avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava scurgere apa WC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava scurgere apa WC

Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , 1 si parter si imi spun ca peretii din baie li s-au udat de si ca teava de scurgere a apei de la WC este sparta si sa rezolv eu problema.Vecinul de la 3 vine cateva zile pe an dar am reusit si am aflat cine are grija de apartamentul lui si se pare ca si la el este ud peretele.Eu am verificat teava de scurgere de la mine si este in stare buna pana intra in apartamentul de dedesupt , deci nu este sparta in zona apartamentului meu., probabil este intre mine si cel de la 3.Acum intrebarea mea este : cine trebuie sa repare problema tinand cont ca teava e buna in apartamentul meu si ca e folosita de toate cele 4 apartemente ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:22, 8 Septembrie 2014
1.problema cu siguranta nu este in apartamentul meu pentru ca teava se vede pana intra in pardoseala si este perfect uscata , deci probabil fisura este intre etajul 4 si etajul 3 , sau la etajul 3
2.in cazul in care vine un instalator este nevoit sa strice faianta , betonul turnat in jurul tevii si asa mai departe.De ce sa fiu nevoit sa suport aceste costuri daca este evident ca fisura nu este in apartamentul meu ?
3.problema este ca vecinii mei dragi vin la mine cu un ton foarte agresiv ca si cum ar fi vina mea ca folosesc toaleta si imi spun sa rezolv problema (nu conteaza cum) de unul singur , ca sa nu mai zic ca sunt amenintat ca le voi repara lor dupa stricaciunile produse (asta chiar e absurd).Nu am nici o problema in a contribui financiar daca se hotaraste o schimbare a tevii sau de reparare , doar sa fie in mod egal distribuite costurile.Pana la urma din cauza ca sunt cooperant si le-am spus ca imi dau acceptul sa vina instalator sa verifice (dar nu o sa il platesc eu ca nu mie imi curge apa in cap) am fost luat de fraier.
Intai de toate trebuie sa vina un instalator, sa intre atat la dv. in apartament, cat si in apartamentul de dedesupt, sa constate unde este defectiunea, sa repare si apoi, in functie de locul acesteia costurile vor fi suportate de asociatie sau de proprietarul "vinovat".
Evident ca asociatia va plati reparatia, dar ea se va recupera apoi pe lista de intretinere de la toti proprietarii scarii in functie de cota-parte indiviza ... sau se va acoperi din fondul de reparatii, daca aveti asa ceva....
Si in prima instanta cine trebuie sa se agite sa aduca si sa plateasca un instalator ? Pentru ca sincer eu nu ma grabesc sa fac asta ca eu personal nu am probleme. Plus ca daca vine un instalator pentru a vedea este nevoit sa imi darame jumatate din baie , reparatiile baii cine le plateste ? Eu evident.Si daca nu e problema la mine (lucru sigur 99%) , de ce mi-as strica baia ?
De agitat trebuie sa se agite administratorul si presedintele asociatiei. Vecinii dv. la ei trebuie sa tipe, nu la dv.

Cat priveste spartul zidului, ramane de vazut daca e nevoie sa-l sparga. In mod normal, din constructie, accesul la tevi si coloane este asigurat prin usita de vizitare. Daca ati zidit-o, ghinion! Trebuie sa asigurati accesul la tevi.
Daca e nevoie sa se sparga mai mult din zid si daca defectiunea s-a produs la partea comuna, atunci asociatia trebuie sa suporte si refacerea zidului, pe langa cheltuiala cu reparatia coloanei, dar nu si amenajarile de faianta.

Nu am zidit usita de vizitare , prin ea am vazut ca teava nu este fisurata cat trece prin apartamentul meu.O sa le spun vecinilor sa se adreseze presedintelui asociatiei si sa vorbeasca cu el , eu inteleg ca e o situatie incomoda sa ai peretii uzi , dar e problema lor in principal nu a mea ca teava e fisurata sub mine.

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Conducta de scurgere a apei menajere din baie este bun comun ? theodora_58 theodora_58 Buna ziua, Locuiesc la etajul 3 intr-un apartament proprietate. Cand se foloseste apa la wc-ul si lavoarul de la etajul superior in mascarea din baia mea si ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)