avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare pfa pentru un viitor pensionar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare pfa pentru un viitor pensionar

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi .....Situatia este urmatoarea:
Pana la data de 25 august2014 am fost in concediu de crestere copil. Intrucat nu am cu cine il lasa pe cel mic ( parintii mei mai au 2 ani pana la pensie).....ma tot gandesc cum sa fac sa o pot plati pe mama ca sa stea acasa cu copilul si sa nu se mai duca unde lucreaza ea. Infiintarea unui pfa e ok?Vreau sa ii platesc catre stat toate contributiile ca sa poata beneficia de pensie cu acte in regula. Acest pfa sa fie pe numele meu sau al ei? Daca nu se mai duce la servici si ii platesc doar sanatate si pensii fara impozit pe venit , poate beneficia de pensie? E necesar sa aiba un venit impozabil?
Va rog inca o data sa ma indrumati cum este mai bine sa fac ca ea sa poata beneficia de pensie dar sa ma ajute si cu copilul.
Mentionez ca ea a lucrat toata viata la croitorie , momentan are un salariu de 600 lei net .
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 11:00, 7 Septembrie 2014
Este inutil sa inregistrati PFA in acest caz. Este suficient sa incheiati o conventie cu casa de pensii din judetul dvs. si o alta conventie cu casa de sanatate.
Ar fi bine sa faceti anumite calcule in ceea ce priveste suma cu care veti cotiza la fondul de pensii, deoarece ati putea influenta pozitiv cuantumul pensiei, platind o suma mai mare, lunar. Dealtfel, in momentul de fata contributia minima la fondul de pensii este 252,-lei/luna.
Nu trebuie sa aveti venit oficial pentru a putea cotiza benevol la fondul de pensii si cel de sanatate.
Inainte de a incheia conventia cu casa de sanatate, interesati-va exact ce servicii medicale vi se acorda si ce nu pentru acei bani ce ii achitati trimestrial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa am carte de munca annypetean annypetean Buna ziua, am o problema si as vrea sa o rezolv dar nu prea stiu de unde sa incep. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati. Nu am carte de munca si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie pt p.f.a. - ist ContSters374895 ContSters374895 Femeie, am 53 ani , din ianuarie detin un PFA cu determinarea venitului \" in sistem real\" iar forma de organizare este \"individual\" . Am o decizie de ... (vezi toată discuția)