Femeie, am 53 ani , din ianuarie detin un PFA cu determinarea venitului " in sistem real" iar forma de organizare este "individual" . Am o decizie de impunere (ANAF) de 3500 lei, pt care am platit pina acum ( trimestrial ) 2 transe a cite 92 lei cu titlu de impozit /contributii de asigurari sociale de sanatate . DAR PENSIA !!!!.
Am fost la ANAF sa completez formularul 600 ,dar am inteles ca nu trebuie pt. ca nu am un venit brut estimat mai mare ( nu stiu cit , dar al meu e mic) si astfel nu sunt obligata sa-l depun si respectiv sa-l platesc.
INTREBAREA mea este , eu doresc sa contribui la sistemul de pensii public ( nu benevol) , deoarece am nevoie de ani de vechime, iar daca contribui atit suma cit si perioada sa se materializeze in vederea stabiliri pensiei.
2 intrebari am , si multumesc pt. raspuns:
Daca pe formularul 600 Bifez casuta II.2 si deasemenea bifez optiunea pt. aplicarea cotei integrale de contributie ( circa 250 lei) pt care bineinteles o platesc iar in subsolul formularului , mentionez olograf ca eu doresc sa platesc pt. pensie ( ce se intimpla cu bani astia)... apare ca stagiu de cotizare la casa de pensii ?
Daca nu platesc ( asa cum mi-au spus cei de la ANAF ) ce apare la casa de pensii pe perioada acesta , respectiv in partida mea si ce influenta are asupra determinarii stagiului de cotizare.
Multumesc f.f. mult pt. orice fel de raspuns.