avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pensie pt P.F.A. - ist
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pensie pt P.F.A. - ist

Femeie, am 53 ani , din ianuarie detin un PFA cu determinarea venitului " in sistem real" iar forma de organizare este "individual" . Am o decizie de impunere (ANAF) de 3500 lei, pt care am platit pina acum ( trimestrial ) 2 transe a cite 92 lei cu titlu de impozit /contributii de asigurari sociale de sanatate . DAR PENSIA !!!!.
Am fost la ANAF sa completez formularul 600 ,dar am inteles ca nu trebuie pt. ca nu am un venit brut estimat mai mare ( nu stiu cit , dar al meu e mic) si astfel nu sunt obligata sa-l depun si respectiv sa-l platesc.
INTREBAREA mea este , eu doresc sa contribui la sistemul de pensii public ( nu benevol) , deoarece am nevoie de ani de vechime, iar daca contribui atit suma cit si perioada sa se materializeze in vederea stabiliri pensiei.
2 intrebari am , si multumesc pt. raspuns:
Daca pe formularul 600 Bifez casuta II.2 si deasemenea bifez optiunea pt. aplicarea cotei integrale de contributie ( circa 250 lei) pt care bineinteles o platesc iar in subsolul formularului , mentionez olograf ca eu doresc sa platesc pt. pensie ( ce se intimpla cu bani astia)... apare ca stagiu de cotizare la casa de pensii ?
Daca nu platesc ( asa cum mi-au spus cei de la ANAF ) ce apare la casa de pensii pe perioada acesta , respectiv in partida mea si ce influenta are asupra determinarii stagiului de cotizare.
Multumesc f.f. mult pt. orice fel de raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
ContSters374895, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:11, 3 August 2016
Mergeti direct la casa de pensii si incheiati acolo declaratie de plata.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin de calcul al pensiei mkf1983 mkf1983 am o adeverinta de la casa de pensii privind datele necesare determinarii stagiului de cotizare si a punctului mediu de pensie in care in coloana Baza de ... (vezi toată discuția)
Contributii fonduri de pensii (private si sau de stat) pt pfa la norma. claudiaveja claudiaveja Nu mai inteleg nimic cum e cu pensiile ! Stiu ca acum ar face orice \"statul\", ca sa mai scoata bani si din piatra seaca, dar totusi. Am primit ieri (si ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii obligatorii la sistemul public de pensii Irimia_Vali Irimia_Vali Buna seara, Am urmatoarea dilema...ca PFA trebuie sa platesc contributii la sistemul public de pensii, daca ma aflu sub baremul impus in codul ... (vezi toată discuția)