avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii fonduri de pensii (private si sau de stat) ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii fonduri de pensii (private si sau de stat) pt PFA la norma.

Nu mai inteleg nimic cum e cu pensiile ! Stiu ca acum ar face orice "statul", ca sa mai scoata bani si din piatra seaca, dar totusi.
Am primit ieri (si inteleg ca nu sunt singura, ci au inceput o "campanie"), o notificare ca potrivit evidentei lor nu am depus formularul 600 pentru perioada 2014-2015, eu fiind PFA la norma (CAEN 7420 ) din 2010 sau daca e o greseala (nu este, ci intradevar nu am depus) sa ignor aceasta notificare.

Asa este. Nu am depus acest formular, insa nici nu imi doresc pensia lor de cacao, dar nu inteleg ce cauta pensiile tot la finante dar mai ales nu stiu cum sa fac incat sa nu mai am de plata aceste contributii care oricum stim ca nu vor aduce nimic pe viitor (sa ii actionez si eu in judecata cum a facut acel avocat care in final a castigat si acum o anumita categorie de cetateni nu sunt obligati sa mai plateasca). Sistemul de pensii din romania este o mare varza si nu vreau sa cotizez catusi de putin...

Acum nu stiu cum sa procedez avand in vedere pentru 2016-1017, pe 2018 inteleg ca este facultativ daca bine am inteles daca esti sub un anumit prag (norma de venit) si asa este la CAEN-ul meu.
Imi apare in notificare ca sunt chemata si la un audit, ma intreb acolo ce mai vor?

Apreciez orice informatii legate de acest subiect. Acum merg spre ANAF sa vad ce imi spun.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: claudiaveja , utilizator 18:02, 28 Septembrie 2018
Acum merg spre ANAF sa vad ce imi spun. Asta e demersul cel mai bun si doar dupa aceea sa va puneti contra lor cu toata forta caci de foarte multe ori, din necunoasterea in totalitate a chichitelor din lege, tot ei au dreptate..
Cu toate ca programul in Cluj la ANAF este pana la ora 4 jumatate, pe la ora doua si un pic deja nu mai era nimeni la ghiseul unde se poate discuta legat de pensii si / sau formularul 600. Deci din cele 5 zile 3 s-au dus daca se pune si weekendul cu toate ca evident nu au program cu publicul. Vineri sa inteleg ca este zi scurta "din oficiu".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunerea la termen a declaratiei 600 dmlDML2005 dmlDML2005 Buna ziua, Am primit ieri de la ANAF o notificare privind nedepunerea in termen a declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii pentru ... (vezi toată discuția)
Plata cnas de doua ori ? element94 element94 Buna ziua. Sunt intro situatie in care primesc salar ca si director de la o anumita firma. Prin aceasta firma fac contributiile si la Pensii si ... (vezi toată discuția)
Sfat referitor la infiintarea unui pfa andreiv3103 andreiv3103 Am o dilema si as dori un sfat de la cineva cu experienta in domeniu. Situatia mea curenta este urmatoarea: sunt angajat cu carte de munca la universitate (10 ... (vezi toată discuția)