avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de comodat auto
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de comodat auto

Buna ziua ! Sunt PFA si as vrea sa inchei un contract de comodat pentru un autoturism cu o persoana fizica. In cazul acestui contract de comodat auto , masina poate fi condusa de catre comodant fara ca acesta sa fie angajat pe PFA ?
Daca se poate imi puteti da un model de contract pentru aceasta situatie, in care comodantul e si sofer ?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 14:51, 7 Septembrie 2014
se poate incheia un comodat intre o pers. juridica si o pers. fizica pentru un auto , cu specificatia ca acesta sa fie cu taxele la zi si RCA-ul valabil...ca sa fiti dumneavoastra in regula.masina poate fi condusa de orice angajat al societatii daca detine permis.

sa inteleg din cele spuse de dumneavoastra ca masina ar fi cumva personala si vreti s-o inchiriati PFA-ului , pentru deplasari....cu motivul sa va decontati o cheltuiala (combustibilul)...da se poate sa fie condusa si de alte persoane din afara societatii .
trebuie sa mai stiti ca daca vreti sa decontati combustibilul , va trebuie factura fiscala de la benzinarie , nu mai sunt valabile doar bonurile de casa.
contracte de comodat , sigur gasiti si la notarul pe care trebuie oricum sa-l vizitati .
In cazul in care bonurile de casa de la benzinarie au inregistrat CIF-ul pe ele ,sunt valabile in contabilitate ?
nu. doar facturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I.i. decontare bonuri de benzina lady34 lady34 daca am contract de comodat pe un autoturism ...in ce conditi pot deconta bonurile de combustibil si intretinerea autoturismului? (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa smioana smioana Buna ziua, In legatura cu cheltuielile deductibile pt un PFA am urmatoarele intrebari: 1. Cheltuieli cu combustibilul - activitatea PFA-ului este ... (vezi toată discuția)
Decont cheltuieli autoturism pe baza contract de comodat persona fizica-firma. ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Am o intrebare legata de un contract de comodat pentru un autoturism intre o persoana fizica si o firma. E vorba de acel contract de comodat pentru ... (vezi toată discuția)