avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Card fraudat Banca
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Card fraudat Banca

Buna ziua si va multumesc pentru citirea acestui mesaj.Am constatat cu stupoare aceasta saptamana fraudarea cardului meu [editat] Au fost efectuate numeroase cumparaturi online de bilete avion bilete vacanta, bilete tren in Franta etc.Totalul fraudei se ridica la 6000 roni. Cei de la banca m -au indrumat catre efrauda.ro unde sa depun o sesizare si apoi, bineinteles sa ma inarmez cu rabdare sa recupereze banca impreuna cu politia banii...
Ceea ce ma frapeaza este ca mi- au zis ca sanse ar fi sa recuperam insa nu in totalitate... si acum vine iarasi o chestie care pe mine ma depaseste in sensul ca nu are logica- cardul meu era protejat cu 3Dsecure pentru plati online, ceea ce este bine pentru ca [editat] se obiga sa -mi returneze banii in caz de frauda online. Deci ,de unde pana unde atunci cand frauda se intampla banii nu mai pot fi recuperati integral-ERA DE DATORIA LOR SA MA PROTEJEZE PE MINE CA SI CLIENTA DE FRAUDE , tocmai prin 3Dsecure.
Eu ,daca fac cumparaturi online, pe mine ca si titular al cardului , ma intreaba mama parolei si toata familia de parole iar pe hackeri de ce acest 3D secure nu a i- a intrebat parola mea? De ce in cazul meu acest 3D secure functioneaza dar in momentul in care a trebuit sa functioneze in cazul unei fraude NU A FUNCTIONAT?
In fine, om vedea ce o fi o fi.
Si acum vine intrebarea mea cea mai arzatoare , in cazul in care nu imi recuperez banii ce sanse am de castig in eventualitatea in care dau in judecata banca? Oare despre ce costuri vorbesc de judecata avocat , plus timbre judiciare plus etc- reamintesc ca valoarea fradei nu este deloc neglijabila-6000 ron. Indrumati- ma va rog ,ca nu mai am somn noaptea. In loc sa ma bucur impreuna cu familia de acesti bani sau pur si simplu sa ii economisesc, cu ajutorul extra sigurei banci [editat], iata ce patanie am patit!
Un weekend placut in continuare va doresc, si va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
nu hacker-ii initiaza astfel de atacuri...ci infractorii virtuali .
cel mai simplu prin instanta . una este sa dispara banii din castele de valori , si alta este sa dispara din cont ...unde se stie exact ale cui sunt valorile/banii .
prin 3Dsecure , aceasta obtiune face ca efractia sa fie imposibila de cinava care nu cunoaste toate etapele de accesare a contului ....deci , s-ar putea sa existe varianta ca cineva din interior sa frunizeze informatii , lucru foarte greu de demonstrat .
Multumesc pentru raspuns separatistul. Sunt tare dezamagita , voi vedea ce voi face in functie de cum evolueaza lucrurile.Sunt tare curioasa de ce suma voi reusi sa recuperez.
in mod normal ....si teoretic ....si legal , trebuie sa recuperati toata suma , nu cat au ei placere sa dea inapoi .
dumeavoastra ati ales acea optiune de protectie , banuiesc ca tocmai din motivul de a fi in siguranta....drept urmare ati platit pentru a fi protejat .
vina le apartine 1000/100 , si sanse de a lungii poveste nu prea au , insa trebuie un avocat iscusit la minte , sa va ceara si anumite prejudicii de valori grele in afara de cei 6000 de lei.
in locul dumneavoastra as merge pana in panzele albe ...si as face cateva mii de recursuri (daca mi-ar permite legile) , si as defaima rau de tot acesta ...numai banca nu pot sa-i zic.
Multumesc inca o data domule separatist. Da, teoretic am dreptate.. practic sunt eu contra unei mari banci. Am sa va tin la curent ... banuiesc eu , mai sunt printre utilizatorii acestui forum clienti ai bancii [editat].
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Din moment ce aveati activat serviciul 3D secure, numai o persoana care va cunostea credentialele putea sa acceseze contul, astfel ca banca nu poate fi raspunzatoare din moment ce cardul a fost accesat prin pasii uzuali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda bancara razvancrg razvancrg Buna ziua, Am fost vitima unei fraude bancare pe data de 25.07.2015, din contul meu s-au facut 5 tranzactii online catre UK, in valoare totala de 4700 lei, ... (vezi toată discuția)
Frauda card bancar visa - 3d online paulwushu paulwushu Buna seara, N-am crezut ca voi fi nevoit sa apelez la ajutor, dar am nevoie va rog. 10Dec17 Ma aflu in cazul in care cineva mi-a folosit cardul visa pt ... (vezi toată discuția)
In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe olx. am ... Ticc Ticc In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe OLX. Am fost contactat prin Whatsapp de un individ necunoscut. In data de 12.12.2021 am primit ... (vezi toată discuția)