avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... frauda card bancar visa - 3D online
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

frauda card bancar visa - 3D online

Buna seara,

N-am crezut ca voi fi nevoit sa apelez la ajutor, dar am nevoie va rog.
10Dec17 Ma aflu in cazul in care cineva mi-a folosit cardul visa pt plati online. 2700 lei
In momentul in care am primit mesajul cu parola 3d am inceput sa ma speriu, si am sunat sa blochez.
Mi s-a spus sa merg si la banca sa depun declaratie neparticipare/refuz, si la politie pt plangere. Intre timp contactez si comerciantul superbet sa avertizez situatia, deoarece in sms cu parola se mentioneaza comerciantul. Le dau detalii, ei spun sa merg la politie si ca au luat masurile necesare.

11Dec17: merg la banca anunt tot, nu se ia declaratie, sunt trimis la politie pt plangere. Merg la politie, nu am extras, nu au ce sa faca. Merg la banca, nu apare pe extras.

12dec17: in sfarsit se face declaratie..nu stiu daca a facut ceva cu ea. inca nu aparea pe extras. D-na de la banca incepe sa se uite la mine de parca eu sunt infractorul, dandu-mi 2 variante:
1. sa intreb familia, prietenii daca mi-au folosit cardul, si mentioneaza si ceva amenda de 6000 lei tot eu sa o platesc ??!!! tensiune 3000 si caz penal
2, merg la politie pe frauda inainte

13dec17: apare pe extrasul de 12 sumele blocate detaliat. pe extrasul de 13 apar platile facute, banii iesiti din cont.
Intre timp imi dau seama cum a folosit cardul persoana: de pe strong dc a gasit 2 poze cu cardul fata spate, si le-a folosit. greseala mea recunosc, trebuia sa le sterg/ hasurez

eu inca din 10 dec am blocat cardul si contactat comerciantul la care s-a facut plata,
cum s-au facut totusi plaţi fara parola 3D care e unica pe telefonul meu?...si de unde amenda de 6000 ?
inca nu am fost la politie pt a 2 oara.

Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
paulwushu, utilizator
Cel mai recent răspuns: paulwushu , utilizator 19:14, 16 Decembrie 2017
Fara plangere penala, banca nu va va crede pe ochi frumosi. Daca nu va plangeti penal inseamna ca n-ati fost furat.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
Ignorati amenda. Plangere la Politie. Personal m-au chemat la DIICOT pentru declaratie. Am fost si apoi la banca. Banca mi-a creditat contul cu suma retrasa, urmand ca dupa solutionarea plangerii sa recupereze banii de la persoanele implicate. In concluzie, asta ar trebui sa fie procedura. Banca este obligata sa va restituie banii debitati.
Company Advising a scris:

Ignorati amenda. Plangere la Politie. Personal m-au chemat la DIICOT pentru declaratie.

Multumesc, am fost la politie; exista o brigada de combatere etc...
O sa primesc raspuns de la ei sapt viitoare. Va tin la curent
Banca m a dezamagit
Eram interesat si de aspectul preluarii informatiei de pe strong dc, cat de legitim ar fi fost sa fi pomenit de asta.
Dar e tot furt, nu? Am citit cazul gasirii unui card cu pin pe strada,-e ilegala folosirea cardului, ca si cum scoti bani din portofelul omului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
paulwushu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda bancara razvancrg razvancrg Buna ziua, Am fost vitima unei fraude bancare pe data de 25.07.2015, din contul meu s-au facut 5 tranzactii online catre UK, in valoare totala de 4700 lei, ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani card credit droxi1 droxi1 as dori si eu o sugestie cum pot sa-mi recuperez 3 sume de bani sustrase in urma cu 2 zile de pe card. am vrut sa fac o plata catre un comerciant din afara, in ... (vezi toată discuția)
Card fraudat banca katypink katypink Buna ziua si va multumesc pentru citirea acestui mesaj.Am constatat cu stupoare aceasta saptamana fraudarea cardului meu [editat] Au fost efectuate ... (vezi toată discuția)