Am si eu urmatoarea intrebare: am o salariata in concediu pentru ingrijire copil pana la 2 ani.Pe 4iunie 2009 ar fi trebuit sa se intoarca la serviciu.Pe 14aprilie 2009 a nascut al doilea copil.Cum procedez?La ITM Pitesti am intrebat 2 persoane si mi-au dat 2 raspunsuri diferite.Prima a spus ca trebuie sa aiba cele 42zile de lauzie dupa nastere ca sa poata beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil.A doua persoana a spus ca nu trebuie sa fac nimic, totul decurge automat.Dar eu ce venituri ii trec in adeverinta?Sau nici adeverinta nu ii mai trebuie?
Multumesc frumos,
Steluta
@ Timotheos
daca ati indeplinit conditiile de a beneficia de indemnizatia pentru CIC pentru primul copil, inseamna ca indepliniti conditiile si pentru a primi indemnizatia pentru cel de-al doilea copil.
Buna ziua,
am si o mica nelamurire, inainte saiau vreo decizie, as dori sa ma consult si cu voi.
e vorba de o parere si o interpretare juridica. vad ca s-au tot discutat aici despre indemnizatie ptr gemeni ptr copii nascuti la o dif de 2 ani, insa eu vreau sa abordez alt subiect, desi mi-e greu sa cred ca ar putea cineva sa-mi dea dreptate.
vad ca in lege spune ca indemnizatia sa da unui singur parinte.
lol
in cazul nostru, e vorba de doi copii nascuti la o diferenta de 1 an si o luna, ideea este ca pentru primul copil sotul meu se afla in concediul pentru cresterea copilului deci el e cel ce beneficiaza de aceea indemnizatie de 85%, eu fiind nevoita sa ma intorc la servici insarcinata fiind cu al doilea, Iar acum de 3 saptamani a venit pe lume al doilea baitel. intrebarea ar fi de ce nu as putea sa beneficiez si eu de concediul acela de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani, si respectiv de acea indemnizatie??? legea e destul de interpretabila si ma gandesc sa depun totusi cerere dosar ptr al doilea copil, caci sunt curioasa in cazul in care imi respunge cererea ce motiv ar exista?? caci articolul acela din lege cu suprapunerea e destul de ambiguu, caci in cazul meu vb de ambii parinti in concediu. de aceea am mare nevoie de parerea dvs mai juridica decat a mea, caci nu-s avocaty si nici de ras pe la protectia sociala nu vreau sa ma fac.
ok
multumesc frumos si astep raspunsurile cu nerabdare
o zi buna
Legea spune ca poate beneficia de indemnizatia pentru CC oricare dintre parintii firesti ai copilului etc.
Parerea mea este ca pentru al doilea copil puteti beneficia dvs de aceasta indemnizatie , in conditiile in care indepliniti cerintele legale de acordare a acesteia.
am inteles asta, dar ideea era sa ramana sotul in concediu de crestere a copilului ptr primul copil si eu ptr al doilea, nu stiu cat de bine m-am facut inteleasa din prima, caci nu am mai intalnit cazul, si cu doi copii mici mi-e cam aiurea sa plec la servici eu sau sotul ptr ca ne solicita f mult si au nevoie de noi, iar legea in acest sens e cam interpretabila, nu zice nimik concret.
mersik