avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata CASS restanta!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata CASS restanta!

Sunt PFA .Am obtinut oarecare venituri incepand cu anul 2004. Datorita unor mari dezamagiri din partea sistemului romanesc de sanatate in anul2003(nu are rost sa dezvolt subiectul, poate cu alta ocazie!) m-am hotarat sa-mi fac asigurare de sanatate privata si a meritat acest lucru.In toata aceasta perioada , nu am avut nevoie nici macar de o simpla reteta de la medicul de famile. Acum ,m-am hotarat sa-mi fac si asigurare de stat de sanatate . Mi s-a spus ca trebuie sa platesc din urma, 5 ani cu penalizarile de rigoare. Mi se pare o mare aberatie , nu numai ptr. faptul ca sunt taxata cu 5 ani in urma , dar sa platesc penalizari ptr. ceva ce nu am beneficiat, asta-i hotie.Ar fi corect sa platesc penalizari, din momentul incheierii contractului, pentru perioade in care nu am platit la timp.Ce sanse am sa nu platesc penalizari pe 5 ani in urma??Dar , daca m-as angaja in acest moment la o firma, ar mai fi nevoie sa platesc din urma pe 5 ani? Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns , in litera legii, sau daca mai este cineva in aceasta situatie, sa ma indrume ce sa fac?Multumesc anticipat, oricui ma paote indruma!
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 13:27, 13 Octombrie 2010
Probabil , au vrut sa va precizeze ca platiti retroactiv si aveti continuitate>Daca va angajati din acest moment nu sunteti obligat sa platiti din urma pe 5 ani , ci din momentul in care se incheie CIM
Multumesc pentru raspuns, dar mai am o nelamurire.Nu stiu prin ce mijloace, CASS mi-a trimis prin posta un calcul la contributia CASS pe anul2007, care corespunde cu cota aplicata venitului din declaratia de venit global.La aceasta suma s-a aplicat penalizari pe 2 ani, respectiv 2007 si 2008. Cred ca este un abuz penalizarea pe 2 ani, avand in vedere ca penalizareape 2007 trebuia sa inceapa la 1 ianuarie 2008.Nu stiu daca nu gresesc?In cazul in care renunt la calitatea de PFA, incepand de saptamana viitoare, prin angajare la o firma, mai trebuie sa platesc aceasta restanta cu penalizarea transmisa?Exista posibilitatea sa-mi calculeze din urma pe 5 ani, fara sa le solicit incheierea unui contract de asigurari de sanatate, preluind informatiile din alta baza de date? De ex, fisc?
Plata CASS pentru PFA se face trimestrial, nu anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare neplata cass din anul 2007 _bogdan _bogdan Buna seara, Am avut un PFA care a functionat in anii 2007-2010. Profit nu am avut decat in 2007 dupa care incasarile au fost 0 in 2008 si 2009. Asa ca in 2010 ... (vezi toată discuția)
Cass venituri din 2007 si 2008 burebista7 burebista7 Later edit: Ma refeream la CASS In urma cu 5 ani, in 2007 si 2008 m-am inscris la pensii private, ca sa inscriu oameni la randul meu pt pensiile private. ... (vezi toată discuția)
Scutire penalitati si majorari cass ??? jack electro jack electro Dintr-o foarte proasta idee, am depus de buna voie si nesilit de nimeni la CASMB, deciziile de impunere anuala de la ANAF pe anii 2006-2010.Am facut asta ... (vezi toată discuția)