avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Tabelul creditorilor .Notificari .
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Tabelul creditorilor .Notificari .

Situatia mea este urmatoarea :
Am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru recuperarea unei sume de la o firma colaboratoare.Aceasta firma se afla in insolventa.Asta am aflat abia de curand .La data cand am demarat toate procedurile de recuperare a creantelor firma functiona .NU AM PRIMIT NICI O NOTIFICARE de la cei care se ocupa de insolventa .Am facut cererea de recuperare creante si am trimis-o .Am reusit sa-i gasesc cu greu iar la convorbirea telefonica mi s-a raspuns laconic ca ...da ...ma aflu in tabel si ...mai vedem .
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac mai departe .Trebuie sa ma prezint personal la sediul lichidatorului ?Se afla la 100 km distanta .
Daca am o hotarare judecatoreasca definitiva imi foloseste la ceva?Tot timpul pierdut si cheltuielile de judecata sunt in zadar?Am un loc mai in fata in tabelul creditorilor ?#-o
Si inca ceva ,
In ce ordine se platesc creantele in tabelul creditorilor ?
Va multumesc si incerc sa nu-mi pierd speranta .
Cel mai recent răspuns: Anca T. , utilizator 17:54, 21 Mai 2009
Pentru ca dumneavoastra sa figurati in tabelul creditorilor trebuie sa depuneti atat la Tribunal cat si la administratorul / lichidatorul desemnat o cerere de inscriere a creantei dumneavoastra, cerere la care atasati o copie a hotararii judecatoresti. Cererea o veti timbra cu o taxa de timbru judiciar in valoare de 39 Lei si timbru judiciar de 0,30 Lei. In cazul in care termenul de depunere a unei astfel de cereri a trecut si administratorul / lichidatorul desemnat va respinge cererea, nu aveti alta posibilitate decat sa depuneti o contestatie motivata de faptul ca nu a-ti fost notificat cu privire la deschiderea procedurii de insolventa a societatii care va este debitoare.
Din cate ne-ati spus, dumneavoastra sunteti un creditor chirografar si deci, creanta dumneavoastra va fi inscrisa undeva la sfarsitul tabelului creditorilor. Ordinea de plata a creantelor : statul, bancile, salariile angajatilor, creditorii privilegiati, creditorii chirografari.
Succes.
Multumesc pentru raspuns D-le Mihail.
Din pacate am aceleasi probleme in doua cazuri diferite .Am de recuperat bani de la DOUA firme aflate in insolventa .Nici unul dintre administratori/lichidatori nu mi-a facut vreo notificare .Va rog sa-mi mai spuneti cine numeste administratorul/lichidatorul unei firme si unde pot gasi "indatoririle" acestora .Exista vreun ....organism care le urmareste activitatea ?Sunt obosita deja de doua procese care au durat aproape un an pentru ca dupa aceasta perioada si bani cheltuiti (in plus fata de banii de recuperat si TVA -UL platit la stat pe facturile neincasate ) sa mai depun contestatii pentru lichidatori care nu stiu sau nu vor sa faca ce au de facut .
Inteleg ca as fi putut depune cererile de recuperare creante si fara sa mai ajung la Curtea de arbitraj pentru obtinerea unei hotarari definitive .Este adevarat?Poate raspunsul dvs ii va ajuta si pe altii care( suntem multi se pare )au aceleasi probleme .
Si inca o intrebare , ce inseamna creditor privilegiat .
Din pacate nu aveti suficiente iconite (emoticons ) ca sa exprim ce simt in legatura cu tot ce v-am povestit aici .
Dar pe cine intereseaza ce simtim ?
Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra le gasiti in Legea 85 / 2006 privind procedura insolventei.
Va multumesc din nou .
Am vazut legea dar speram sa scap si sa castig timpul in care voi cauta acolo ce ma intereseaza .Sa incerc sa folosesc timpul acela pentru a nu ajunge in aceeasi situatie - insolventa .Pentru ca asta ma asteapta daca nu voi reusi sa recuperez banii .:help:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa neplata salariilor ElenaStana ElenaStana firma la care a lucrat sotul meu este in insolventa si nu lea mai platit salarile de 11 luni si de aceea si'a bagat demisia cu art. 79 /8 codul muncii ,mai ... (vezi toată discuția)
Faliment-tabel creditori Monica H. Monica H. daca o societate este in faliment iar eu ca si creditor am de recuperat bani de la aceasta societate insa nu am fost notificat de lichidator sa depun cerere de ... (vezi toată discuția)
Mai am vreo sansa?sa mai platesc taxe de timbru? bge bge T Subsemnata , lichidator judiciar desemnat în dosarul cu numărul de mai sus, referitor la Cererea de repunere in termen si Cererea de ... (vezi toată discuția)