avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imputare materiale neexistente in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imputare materiale neexistente in gestiune

Buna ziua
Am lucrat ca gestionar. S-a facut inventar de predare-primire si a rezultat un minus de 80lei.
Problema : Anul trecut mi-au fost aduse in magazie niste suruburi. Fara acte si fara sa le numaram,fara sa semnez de primirea lor. "Sa le pastrez pana o sa intre in lucrare'' mi s-a spus.Mentionez ca aceste suruburi statusere cca 2 ani in alta magazie. Acum,la acest inventar,verificand o lista din proiectul lucrarii,a reiesit ca lipsesc 50 bucati.
Conducerea spune sa demonstrez ca am primit mai putine,eu le spun sa imi demonstreze ca le-am primit pe toate.Astfel nu mai vrea sa imi restituie garantia de gestiune.
E legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 15 Septembrie 2014
Este greseala dvs ca ati primi in gestiune acele suruburi fara documente.

Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime.
Mi se pot imputa mie?
Exista si aceasta posibilitate.
Cred ca nu am formulat bine.
Minusul de 80 lei este scris in dosarul de inventariere,bazat pe acte.Nu ma leg de el.
Se vrea retinerea garantiei pt niste suruburi care nu exista in acte. Nu se poate spune ca am primit 50 sau 100. Au fost mai multe la un moment dat,cand s-au primit de la furnizor acum 2-3 ani.
In acest caz, consider ca nu vi se poate imputa asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

predare gestiune; desfacere contract de munca; recuperare garantie gestiune adrian nicolae adrian nicolae STIMATI UTILIZATORI CU RESPECT VA ROG SAMI DATI UN SFAT. SUNT SALARIAT LA O SOC. AM PRIMIT DECIZIA DE IESIRE LA PENSIE PTR. LIMITA DE VARSTA, MENTIONEZ CA, AM ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune MARTACESTI MARTACESTI In data de 11.12.2017 a fost efectuat inventar la gestiunea la care am fost gestionar, fara lipsuri, in data de 12.12.2017 sufar un AVC drept pentru care timp ... (vezi toată discuția)
Inventar elena milos elena milos Buna ziua Va rog frumos sa-mi spuneti care este rezolvare urmatoarei probleme; La firma care lucrez un gestionar si-a dat demisia si nu a participat la ... (vezi toată discuția)