avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare din SRL in SA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare din SRL in SA

Buna ziua
Imi poate spune cineva ce impact are transformarea unei societati din SRL in SA asupra contractelor individuale de munca?
Sunt anumite demersuri ce trebuie parcurse in sensul ca trebuie sa anuntam ITM-ul, trebuie sa modificam contractele, trebuie sa tinem cont de anumite legi?
Difera cu ceva derularea unui CIM in cadrul unei firme SA fata de cea SRL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 8 Septembrie 2014
1. Administratorul /directorii nu vor mai avea c.i.m.
Potrivit dispozitiilor art. 137^1 alin. (3) din Legea nr. 31/1990, “pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului.”

Prevederile art. V din Ordonanta nr. 82/20007 reglementeaza situatia in care contractul de munca era incheiat pentru pozitia de administrator, respectiv de director. In aceasta situatie, contractul de munca inceteaza de drept la data acceptarii mandatului.

2. Modificarea formei juridice din SRL in SA se opereaza si se transmite in REVISAL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract idividual de munca magyari magyari Am o problema, mai bine zis o dilema si nu am reusit sa gasesc deocamdata o solutie clara. Este vorba de o societate pe actiuni, mai exact o institutie ... (vezi toată discuția)
Srl, 2 asociati, ambii administratori Sweet_Flower Sweet_Flower Ajutor, va rog. In cazul unui srl cu 2 asociati, ambii administratori care vor sa fie remunerati, cum ma sfatuiti sa procedez??contract de munca, ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau incetare cim? mihaela_1968 mihaela_1968 Daca un functionar a fost numit in 2005 director general, care regula trebuia aplicata: -suspendare contract individual de munca, conform art.137 indice 1 ... (vezi toată discuția)