Am un credit Prima Casa de 3 ani, in valoare de 57000 euro. In primul an am facut asigurarea la banca de la care am luat creditul, in al doilea an am facut la o companie de asigurari cu 57000 suma asigurata cladire si 5700 suma asigurata bunuri. Anul acesta am facut din nou asigurare la o alta companie de asigurari, am dus-o la banca si ce sa vezi: ma suna cei de la banca si imi spun ca asigurarea nu a fost acceptata pentru ca nu este facuta la valoarea pietei si ca mai trebuie un supliment de asigurare de 2000 si ceva de euro.
Sunt uluit; cum se poate asa ceva? Eu nu am semnat un alt contract de credit... intr-un an precedent imi accepti asigurare pe 57000 euro, mai platesc un an din credit si imi ceri suma asigurata 59000 euro si ceva. Mi se pare un abuz, dar cum nu ma pricep foarte bine, astept sa ma lamureasca cineva daca e corect ceea ce vor ei. Multumesc!
Tipic romanesc oamenilor care si-au ales gresit meseria- nici un raspuns concret, nici o explicatia doar o parere a unui demagog...
Va rog pe dumneavoastra sa cititi legislatia in domeniu avand in vedere ca este meseria dumneavoastra care sper sa va placa si sa nu mai vindeti minciuni semenilor dumneavoastra...
Va doresc succes in incercarea crancena de a distruge tara in vare va cresteti copiii... O sa va raspund si la intrebarea din post-scriptum ca asa este frumos :
- v-am zis de la inceput ca in conditiile bancii nu este stipulat nimic legat de asigurarea apartamentului la valoarea de piata - clauza este urmatoarea : am obligatia sa asigur imobilul adus in garantie pe toata perioada de creditare, in caz contrar Banca are dreptul sa recupereze cheltuielile respective. - Cocluzie: nu este stipulat nimic de valoare......singura valoarea care o putem luam in calcul este cea din raportul de evaluare facuta de un evaluator la momentul achizitionarii apartamentului.
-de ce am luat credit??? buna intrebare .......este singura optiune care ne-o ofera statul celor care am terminat o facultate si muncim cinstit.......
P.S. va rog sa cititi raspunsul de mai jos de la IRIS BROKER de ASIGURARE si veti descoperi ca sunt si oameni carora le place meseria, oameni pregatiti care nu evita raspunsurile...
Lectura placuta