avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutati-ma va rog!!!Accident rutier soldat cu vatamari ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutati-ma va rog!!!Accident rutier soldat cu vatamari corporale din culpa

Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o sugesti. Aflandu-ma in depasire am intrat in coliziune ( in incercarea de a-l evita) cu un autoturism Dacia care efectua regulamentar virajul la stanga. In urma impactului si a evitarii acestuia m-am rasturnat de mai multe ori pe partea carosabila provocand dauna totala a autoturismului. Am avut nevoie de ingrijiri medicale luandu-ma salvarea de la locul accidentului. Soferul Daciei a scapat doar cu o zgarietura la cap ( si-a spart capul in stalpul masinii pt ca l-am lovit lateral ). Spun "doar o zgarietura" pt ca asa s-a exprimat personalul de pe salvare. El nu a mers la spital, spunand ca este bine. In urma constatarilor am iesit vinovat si mi s-a intocmit dosar penal in baza art. 184 alin 1-3. Mi s-a explicat la politie ca mi se poate anula permisul daca nu ma impac cu victima. Am incercat sa ma impac dar mi-a cerut 100 mil. ca vrea sa-si ia masina. (masina ca a lui valoreaza 1000 euro cel mult--e o dacia din 1999). A zis ca fara 100 mil nu se impaca cu mine. Ce sa fac? Nu vreau sa raman dator toata viata pe la banci....Cum imi pot redobandi permisul mai repede?. (deocamdata am o dovada cu care circul pe care o pot prelungi pana la solutionarea cazului). Nu vreau sa am dosar penal , dar nici nu pot sa-i dau 100 mil. Ce sa fac?Ajutati-ma va rog. Va multumesc anticipat pentru rabdarea acordata.
5 zile de ingrijiri medicale nu angajeaza raspunderea penala a faptuitorului , insa un numar de peste 10 zile de ingirjiri medicale , mentionate in certificatul medico-legal , sunt suficiente pentru a se efectua acte de cercetare si a se aplica o sanctiune penala.
Posibilitatea prelungirii , in functie de vatamarea fizica efectiv cauzata , exista.
Insa , chiar in acest caz , pot fi operante impacarea / retragarea plangerii penale prealabila , ca si cauze care inlatura raspunderea penala.Va sfatuiesc , pana nu se stabiliseste cu certitudine vinovatia dumneavoastra , sa nu achitati vreo suma titlu de despagubire , iar daca va exista vreo declaratie de impacare/ de retragere a plangerii penala , pentru mai multa siguranta, sa apelati la serviile unui notar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Vatanare din culpa 05072 05072 acum 5 zile sotul meu a avut accident cu masina in care a lovin o batrana care circula pe trotuar.Dupa investigatii s-a constatat ca accidentul s-a produs din ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala Luca1 Luca1 Buna ziua, in urma cu cateva zile conduceam pe un drum national si in aproprierea unu sens giratoriu era o trecere de pietoni semnalizata corespunzator , ... (vezi toată discuția)