avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto - certificatul de atestare fiscala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto - certificatul de atestare fiscala al vanzatorului

Am cumparat o masina, am facut contract de vanzare cumparare cu fostul proprietar (de fapt cu o persoana imputernicita la notar sa vanda masina) la o firma de intermedieri auto, si am primit toate actele aferente mai putin certificatul de atestare fiscala, certificat pe care intarzie sa il mai trimita. Ce sanse am sa imi inmatriculez masina pe cale legala, daca el refuza sa imi trimita acest certificat de atestare fiscala? Exista o forma legala de constrangere a vanzatorului sa imi trimita certificatul de atestare legala?
Cel mai recent răspuns: adrianr00 , utilizator 15:57, 5 Februarie 2019
Am reusit, avocatul a trimis o scrisoare de instiintare pentru al informa de consecinte ce pot urma daca nu trimite certificatul de atestare fiscala, si a avut efec, si am primit documentul necesar imatriculari, acum am inmatriculat masina si circul in voie.
De obicei vanzatorul alearga dupa cumparator pentru radierea masinii de la Finante, ca urmare a vanzarii. Asta ca sa scape de obligatia fiscala. Intre obligatie si interes exista si alte implicatii nedorite.
ART. 295^1 din Codul fiscal: Implicaţii bugetare ale impozitelor şi taxelor locale.
"În vederea clarificării şi stabilirii reale a situaţiei fiscale a contribuabililor, compartimentele de specialitate ale autorităţilor administraţiei publice locale au competenţa de a solicita informaţii şi documente cu relevanţă fiscală sau pentru identificarea contribuabililor sau a materiei impozabile ori taxabile, după caz, iar notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti, organele de poliţie, organele vamale, serviciile publice comunitare pentru regimul permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, serviciile publice comunitare pentru eliberarea paşapoartelor simple, serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor, precum şi orice altă entitate care deţine informaţii sau documente cu privire la bunuri impozabile sau taxabile, după caz, ori la persoane care au calitatea de contribuabil, au obligaţia furnizării acestora fără plată."
Ma bucur ca a avut efect si ati rezolvat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Alexandru Tuta, Consilier juridic
reprezentant a scris:

Va trebuie ori certificat de atestare fiscala ori fisa de inmatriculare cu viza fiscala.
Art 7 lit. b) din Ordinul 1501/2006: "fisa de inmatriculare a vehiculului, al carei model este stabilit conform reglementarilor legale, semnata de fostul si noul proprietar, vizata de organele fiscale competente ale autoritatilor administratiei publice locale. In cazul fostului proprietar al vehiculului se poate depune certificatul de atestare fiscala emis de autoritatile administratiei publice locale, situatie in care nu mai este necesara depunerea fisei de inmatriculare."

Unde ati gasit aceasta formulare , puteti da un link ?
Textul de lege invocat e asta : "fişa de înmatriculare a vehiculului, al cărei model este stabilit conform reglementărilor legale, completată cu datele proprietarului şi având viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale. In cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completată cu datele acesteia. In cazul înmatriculării temporare pentru export nu este necesară viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale;"

Nu regasesc nicaeri specificatia ca certificatul fiscal tine locul fisei de inmatriculare.
Salut am si eu o problema asemanatoare. Am achizitionat o masina in iunie anul trecut de la un intermediar, am actele de v/c facute direct cu proprietarul, am talonul in original, am cartea in original, ambele chei... dar proprietarul din acte are f multe datorii si nu imi elibereaza certificatul fiscal. Imi spui te rog cu ce avocat ai luat legatura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism pe numele sotiei Visarex Visarex Buna ziua, O intrebare scurta: Vreau sa cumpar un auto din alt judet. Problema este ca vreau sa o inmatriculez pe numele sotiei, insa nu vreau sa o iau si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare inscriere masina valentin_vs valentin_vs Buna seara! De curand am cumparat o masina si vreau sa o inscriu.As vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si daca pe talonul vechi vanzatorul trebuia sa treaca ... (vezi toată discuția)
Impozitare romaneasca pentru auto inmatriculat in bulgaria Codel Codel Buna ziua , Am cumparat in 2010 o masina din vidin,vreau sa o inmatriculez, Am fost la primarie sa o iau in evidenta si m-i sa spus ca daca vreau sa o o iau ... (vezi toată discuția)