eu nu am gaze (am o datorie la asociatie) in apartament si asociatia refuza sa imi dea adeverinta sa ma racordez la gaze precum pretinde ca trebuie sa achit suma totala restanta pe care o am la asociatie, iar cei de la furnizorul de gaze au mentionat ca nu le trebuie dovada ca avem noi restante la asociatie (pt ca pe dansi nu ii intereseaza acest lucru) iar conform legii 230/ 2007 asociatia e obligata sa imi dea adeverinta de racordare. cu ce lege pot sa o contraatac si unde trebuie sa ma prezint ca sa ma racordez la gaze? venitul in familie e de 234 de lei/luna (ajutor de handicap). AJUTATIMA VA ROG!! VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!!
Refuzul asociatiei de proprietari de a raspunde favorabil solicitarii dv reprezinta o forma evidenta de a va obliga sa achitati initial integral datoriile catre asociatie,dupa care aceasta va elibera si adeverinta solicita de dv
ajutatima si pe mn cumva sa pot rezolva problema pentru ca sunt disperat si singur pe aceasta lume ce lege o am in favoarea mea? 234 de lei e tot venitul meu si grav bolnav de aceea sunt asa de mari datoriile pt ca eu nu am cum sa lucrez. ajutatima intrun fel nu exista nici o lege in care sa imi dea castig de cauza ca sa nu mai cheltui atatia banii prin tribunal? bani care ii dau la tribunal mai bine ias da la asociatie si de aceea doresc sa mi se elibereze si mie adeverinta pt ca pt mn nu are cine sa se duca la proces/e pt ca sunt grav bolnav, si pt o simpla adeverinta sa facem atatea recursuri la tribunale? mie mi sa mai spus ca in locul adeverintei de la asociatie pot sa ma duc la compania de gaze cu semnaturile locatarilor (44) de semnaturi la compania de gaze, este adevarat aceasta versiune spusa de compania de gaze? multumesc anticipat!!
Care este legea pe care o aveti de partea dumneavoastra, exista o lege in lumea asta in care un restantier sa faca ce vrea pe banii altora?
Aveti bani sa va bransati la gaz, dar nu aveti bani sa achitati datoriile, de ce nu vindeti daca nu puteti sa intretineti un apartament?
Domnu' Marian,
Asa cum au scris si ceilalti utilizatori si eu incerc sa va spun ca daca dvs. aveti un anumit debit la asociatie (sa ne spuneti ce valoare are debitul), asociatia (probabil ca din asociatie fac parte si cei 44 vecini care vor sa semneze un tabel in favoarea dvs) nu va elibereaza acea adeverinta prin care practic accepta bransarea dvs. la gaze prin aceea ca dvs. trebuie sa va achitati mai intai ceea ce ati consumat pana acum - inclusiv gazele. Vreau sa va spun ca asa am procedat si noi si in general asa procedeaza toate asociatiile - insa s-a mai tzinut cont si de situatiile sociale de pe fiecare scara.
Apoi, mai depinde si de situatia particulara in care va aflati, de relatiile cu as. prop., de valoarea debitului.
Ca dvs. aveti un venit f. mic, poate fi o realitate, dar ce se poate intampla cu o scara de bloc in care din cauza debitelor se opreste furnizarea apei reci? Dvs. va scuzati ca aveti venit mic, un alt vecin le are mai mult cu "agaliul" si nu mai are fonduri pentru a achita asociatia, un altul are familia dezmembrata, venit ioc - si atunci ce faceti? Probabil ca greul va fi suportat de cei 44 care acum va inteleg si semneaza tabelul de bransare, dar sa-i vedeti atunci cand o sa trebuiasca sa contribuie cu fonduri pentru a dezamorsa situatia apei...
Zic si eu - mergeti la asociatie, discutati cu conducerea as. prop., incercati intocmirea unui angajament de plata pe care sa-l respectati - dovedind buna dvs. credinta, pentru ca altfel ajungeti in instanta, cu toate problemele dvs. de sanatate. Traiul la bloc are anumite particularitati de care trebuie sa tineti cont. Daca ati fi avut sansa sa locuiti la casa, ce ati fi facut? Nu va mai trebuia adeverinta de la asociatie, dar nici furnizorul de gaze nu v-ar fi bransat, nu-i asa?
La ce lege ati dori sa apelati ca sa oblige as. prop. sa va de-a acordul pentru bransare atata timp cat dvs. nu va achitati debitele? Nu va luati dupa furnizorul de gaze, acesta este un simplu comerciant, vrea sa-i deveniti client si cu aceasta ocazie "bate la hadarag" ca as. prop. este obligata sa va intocmeasca adeverinta...
Deci, mergeti la as. prop. - acolo este rezolvarea dvs.!
@marian_26
Nu ne-ati spus,cine v-a debransat de la gaze si de ce ?
Daca dvs.considerati ca prin legea 230 aveti dreptul la utilitati, tot in aceeasi lege se precizeaza ca aveti obligatia sa vi le platiti.
Contorizare gaze
dinamoviada
Buna ziua,suntem un grup de 11 apartamente si dorim sa ne bransam la teava de gaze a vecinilor din bloc,bineinteles despagubindu-i pe acestia iar presedintele ... (vezi toată discuția)