avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC tata

am un coleg care vrea sa intre in ccc. sotia nu are venituri, nu este asigurata. care sunt pasii pe care tre sa-i parcurga? tre sa astepte cele 42 de zile?copilul este nascut pe 5 sept. cand ii suspend cim?cu ce data?
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:03, 9 Septembrie 2014
Cred ca va referiti la CCC. Perioada de 42 de zile e obligatorie doar pentru mame nu si pentru tatici. Poate intra in CCC de la data nasterii copilului.
multumesc frumos!!!!!si cim cu ce data il suspend? nu se mai face anexa 26 acum ci este o hartie speciala completata de la firma, nu? de noi...angajatorul...el vrea sa stea doar 1 luna in cic si apoi sa inceapa munca si sa beneficieze de stimulentul de insertie pana la 2 ani, este ok?
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
maria_corina29, utilizator
Nici nu trebuie sa-i mai suspendati c.i.m., daca doreste sa beneficieze direct de stimulentul de inserie.

Va depune direct dosarul pentru acordarea acestuia.

Ordinul1474/2011:
situatie :
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

solutie : Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.
da, asa l-am sfatuit sa faca...e bine ca mai se reduc din pasi...in cazul nostru nu exista concediu de maternitate...
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
maria_corina29, utilizator
1. - Poate beneficia direct de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
- Deoarece mama copilului nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) tatal poate solicita stimulentul de insertie cu data nasterii copilului.
- Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.

2. Mai primeste si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copil 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil-tatal ema2014 ema2014 Daca se opteaza ca tatal copilului sa merga in crestere copil se mai iau in calcul cele 42 de zile dupa nasterea copilului sau se face suspendarea cu data ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, stimulent de insertie pentru tata georgedo georgedo Buna ziua. In cazul in care mama este necasatorita fara venituri in ultimele 12 luni, cu copil recunoscut de tata care are un loc de munca, exista ... (vezi toată discuția)