avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

As dori sa stiu daca pot baga in somaj tehnic cate un angajat din fiecare departament al societatii, si nu un departamanent intreg.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:20, 20 Mai 2009
Cum vad eu problema:
1. Asta nu mai e "somaj tehnic" este "inginerie financiara".
2. Nici in Codul muncii, nici in OUG 28/2009 nu se pomeneste de "somaj tehnic" ci de "intreruperea temporara a activitatii".
3. A "baga in somaj tehnic" cate un salariat din fiecare departament nu este nici macar o intrerupere temporara de activitate ci o smecherie cu care nu cred ca vor fi de acord institutiile care vor fi afectate prin neincasarea contributiilor (CAS, CASS, AJOFM etc) si care, conform legii, au dreptul de a controla virarea contributiilor legale.
Deci, atentie mare!
B-)
Ca sa inteleg mai bine, ceea ce intrebati este daca puteti sa intrerupeti o activitate temporar doar intr-un anumit procent, asas-i?

Pai, stand noi cu maineile bagate in buzunare, am putea gandi asa:

Conform planului de afaceri pe care il am, pentru un numar de XXX comenzi, am nevoie de YY angajati in departamentul Z.
Pentru ca mi-a scazut nr de comenzi cu 90% pentru o perioada nedefinita pe care incerc sa o depasesc, pentru minim 2-3 luni, in departamentul Z mai asigur activitatea normata doar pentru 90% din cei YY angajati.
Ar putea fi un rationament just si justificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic cateldestept cateldestept Care sunt demersurile pentru a trimite personalul in somaj tehnic? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic-inseamna intreruperea temporara a activitatii firmei.... simina_suciu2104 simina_suciu2104 ....asta inseamna ca angajatorul trebuie sa isi intrerupa activitatea iar toti angajatii trebuie sa fie in somaj tehnic?...adica..nu se poate ca doar o parte ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic-sau nu? sorin2561 sorin2561 As vrea sa stiu daca s-a procedat legal atunci cand seful de sectie din intreprindere a trimis o parte din angajati acasa,spunandu-le ca datorita lipsei ... (vezi toată discuția)