Buna ziua,
Am si eu o dilema in legatura cu o expertiza tehnica efectuata in cazul unui accident rutier.
Pe scurt despre accident: persoana x de sex feminin cunoscatoare a limbei turca se urca in autotrenul persoanei y, cetatean turc urmand ca acesta sa o deplaseze spre o locatie stabilita.Persoana x se deplasa in directia accea pentru a se intalni cu un alt cetatean turc(z)( intalnire stabilita in cursul zile de comun acord intre cei 2), cetatean cu care persoana x intretine o relatie serioasa de prietenie de mai bine de 5 ani. Cu putin inainte de a ajunge la locatia stabilita, y opreste autotirul pe marginea carosabilului pentru a cobori persona x din autotirul acestuia, y precizeaza mai tarziu faptul ca x a vrut sa coboare mai repede pt a nu fi vazuta de persoana z. La punerea in miscare a autotrenului acesta o *acroseaza* pe persona x proiectand-o sub roata dreapta fata. In urma impactului x decedeaza pe loc ( capul i-a fost zdrobit, rana la mana dreapta nivelul umarului, incheieturii si degete, rana sanul drept, coaste rupte partea dreapta...de specificat ca mai tarziu din raportul medical reiese faptul ca persona x nu a suferit nici un fel de rani la nivelul stomacului, abdomenului, picioarelor).
Asa...s-a efectuat o expertiza tehnico auto din care reiese ca:
Principala nedumerire: se presupune ca victima se afla la un metru distanta in fata tirului, tirul avand de la sol pana la geamurile usilor si parbriz partea inferioara o inaltime de 2.10 m iar victima o inaltime de 1,62 m soferul y nu a putut-o vedea pe pers x.??? oare sa fie chiar asa???
2.
la locul faptei s-a masurat o frana pe carosabil de 5,8 metri...frana pusa la o viteza de 19km/h???
3.
se stabileste faptul ca y nu avea cum sa evite impactul la o viteza de 19km/h ci doar la o viteza de 12km/h????
4.
din momentul impactului si pana la locul in care a fost calcata x a fost deplasata pe o distanta de 2,5 m...intreg evenimetul desfasuranduse pe o distanta de 9,9m???
5.
cetateanul turc nu a fost retinut, doar s-a retinut permisul pe o perioada de 15-30 zile???
6.
a fost chemat la reaudieri dar nu s-a prezentat.
vreau si eu sa stiu daca sunt corecte aceste dispuneri si ce ar mai putea face parintii lui x.
aaa...si mai mentionez ca a fost gasita cu picioarele perpendicular cu axul drumului, pe burta, cu o sacosa in mana...cu capul pe respectiva sacosa.
Rog si eu o parere...daca se poate...va rog!
Revin cu inca o mentiune: x a fost gasita cu o alcoolemie de 2.20/mie lucru care mi se pare exagerat de mult pt o femeie in jurul varstei de 30 de ani, mai ales ca x a plecat in jurul orei de 14 de acasa nebauta, accidentul producandu-se undeva pe la 18...
Da. interesanta speta. ar trebui sa apelati la serviciile unui avocat pentru a putea formula un probatoriu in cauza.se ridica multe semne de intrebare in legatura cu situatia de fapt. daca lucrurile s-au intamplat asa, ar trebui sa se retina, cel mult, culpa comuna (atat a victimei cat si a conducatorului). intr-adevar nu este o situatie care sa ceara retinerea turcului sau arestarea lui insa dosar penal pentru ucidere din culpa cu siguranta, bineinteles acest dosar fiind urmat de consecinte destul de grave pt el(o pedeapsa cu inchisoarea, anularea permisului de conducere...)
Ucidere din culpa
sz_ada
Buna ziua,
Am si eu o dilema in legatura cu o expertiza tehnica efectuata in cazul unui accident rutier.
Pe scurt despre accident: persoana x de sex feminin ... (vezi toată discuția)