avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reparații
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reparații

Bună dimineața, vă rog să-mi spuneți dacă există un temei legal în baza căruia să fiu obligată să plătesc fondul de reparații. Menționez că, în contratul de închiriere am prevăzute ca obligații plătirea cotelor de întreținere și a celorlalte cheltuieli pe care legea le stabilește în sarcina mea. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 11:04, 10 Septembrie 2014
le puteti platii , dupa care va despagubeste proprietarul . fondurile de reparati si rulment , nu cad in sarcina chiriasului , dar cineva trebuie sa le plateasca si pe acestea .
Mulțumesc. Proprietarul nu ar putea zice că în cotele de întreținere intra și fondul de reparații?
Proprietarul poate sa zica/ceara orice, insa prin contractele de locatiune sunt prevazute destul de clar clauze, atat pentru proprietar, cat si pentru chirias.
Poate ne ziceti ce fel de chirias sunteti.
Proprietarii spatiilor de locuit de la stat (tip ANL sau altele) sunt obligati sa intocmeasca contracte de locatiune standard.
Daca lecturati clauzele acestui contract, o sa observati ca tot ceea ce este legat de reparatii (reparatii mai imortante), cad in sarcina proprietarului.
Chiriasul poate efectua mici reparatii (inlocuieste un intrerupator, un bec, repara o mica portiune din zugraveala, inlocuieste o placa de gresie deteriorata - deci chestii marunte...), fara anuntarea proprietarului si fara ca cheltuielile sa fie deduse.
Asa cum a scris @separatistul, chiriasul poate face el acele reparatii mai importante (reparatii terasa, subsol, usi, geamuri, etc.), dar numai cu acordul scris al proprietarului, astfel ca acele cheltuieli facute de chirias (atentie - acte doveditoare) pot fi deduse din valoarea chiriei.
Daca sunteti chirias la o persoana particulara, legislatia specifica este la fel ca ce am relatat mai sus, insa, proprietarul poate face abuzuri. deci, atentie la contractul de locatiune - daca a fost intocmit...
Succes!
este vorba de fondul de reparatii al asociatiei pentru imobilul respectiv , nu de reparatiile din apartament sau de la terasa...

da , trebuie sa le platiti , mai ales ca sunt trecute in coantumul de la intretinere . neplata cotei fondului de reparatii , atrage dupa sine restanta la intretinere...etc ...etc .

ulterior , proprietarul , trebuie sa va intoarca acel fond , prin singurele 2 moduri posibile :
1- sa va returneze valoarea in bani , cash sau in cont ;
2- sa faceti un calcul , si vedeti ce perioada v-ar putea acoperii chiria , urmand sa va intelegeti sa nu-i platiti chiria pe perioada ulterioara....1 luna....2 luni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de zugravire- sarcina proprietarului MuggedinRomania MuggedinRomania Am inteles, si as vrea doar sa mi se confirme, ca in ceea ce priveste cheltuielile de zugravire intr-un apartament, acestea cad in sarcina ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli bloc - cine plateste adrian137 adrian137 Buna ziua, Sunt chirias intr-un apartament. La bloc s-a constituit un fond de reparatii (din cate am inteles ar fi ceva similar cu cel de rulment). ... (vezi toată discuția)