Un consatean are urmatoarea problema: A cumparat o casa de vreo 2 ani.Vecinul de langa el a avut o intelegere cu mama consateanului de la care a cumparat casa si care a locuit inainte acolo (in prezent decedat.)Intelegerea era ca vecinul sa ocupe fasia de curte din spatele casei in schimbul intretinerii si repararii peretelui care devenise linie de hotar.Intrebare: Consateanul meu are dreptul la fasia aceea cedata de fostul proprietar? Intelegerea a fost facuta pe un act de mana semnat de 2 martori (neautentificat).
Trebuie vazut contractul de avocat.
Exista multe drepturi in drept si calificarea juridica a unui act juridic poate fi destul de greu de elucidat in instanta.
Vrea drept de proprietate sau ce drept?
Din moment ce nu a fost de acord cu stabilirea granitei decât așa cum a fost înțelegerea cu foștii proprietari când a venit cel cu cadastrul banuiesc ca se crede proprietar,
u Nu vrea sa renunțe la acea fâșie desi nu e proprietar cu acte pe ea.In instanță cine va câștiga acea fâșie?
Poate a uzucapat, poate nu...
Depinde de acest aspect soarta procesului sau cine stie ce invoca...
Daca nu e proprietar ar putea sa nu aiba drept dar cu atat mai mult ar putea sa aiba.
Trebuie facuta o analiza pe institutii de drept in functie de multe aspecte.
Dreptul civil poate sa fie complicat sau imprevizibil intrucat depinde de mai multe norme care pot fi sau nu aplicabile in speta respectiva si depinde si de probe.
Uzucapiunea trebuie sa fie de 30 ani?Nu a trecut atat de mult de cand (zic vecinii) a mutat gardul.Singura proba a vecinului este acea hartie facuta intre fostii proprietari si el,cu semnatura a doi martori,atat! Mai mentionez ca fostii proprietari erau toti alcoolici si fara serviciu si pt un pahar de bautura ar fi semnat orice mai ales daca i-a "prins" la semnat in stare de ebrietate.Consateanul nu a vazut acea hartie,s-ar putea nici sa nu o aiba sau sa fie un fals.Mai zice ca nu stie daca erau sau nu proprietari cu acte in regula .Mostenitoarea ,cea de la care a cumparat a scos titlul de proprietate abia dupa ce a facut antecontractul de v-c cu consateanul.Daca scoate copii dupa documentatia cadastrala ,poate vedea si actele mai vechi ale casei?
Mai am o intrebare: Nu prea inteleg eu cum e cu uzucapiunea? Daca proprietarul sa zicem nu a stat in imobil sau a murit si imobilul a ramas nelocuit ,mostenitorii acestuia avand serviciu la oras. Iar vecinul a mutat gardul cu 1 m l ca sa-si mareasca curtea pe total cu 20 mp, dupa 30 ani devine proprietar pe cei 20 mp? In fapt actualul vecin a posedat acea fasie vreo 20 ani iar inainte tatal acestuia vreo 10 ani dupa care a decedat.
Uzucapiune
ContSters344547
Buna!
Un vecin invoca uzucapiunea de 30 ani pt o fasie teren din spatele casei mele.Eu am proces de granituire cu acesta si revendicarea acelei fasii. ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere
Marian2901
Buna ziua,
acum doi ani am cumparat o propietate in Clinceni de la o doamna stabilita in SUA Am cumparat casa si 1211 mp teren. Initial doamna a avut 3500 mp ... (vezi toată discuția)