avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Aprovizionare soc.comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Aprovizionare soc.comerciala

Buna ziua.As vrea sa stiu ca informatie daca exista o dispozitie fiscala care sa interzica soc.comerciale aprovizionarea de marfuri din supermarcheturi pentru revanzare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alis07 , utilizator 14:36, 10 Septembrie 2014
Buna ziua!
Nu este interzisa aprovizionarea din supermarket-uri.
A existat o astfel de interdictie pana in 2012 cand Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 lit. g) din Legea nr. 12/1990:


Decizia nr. 498/2012 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 lit. g) din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite

7. Curtea reţine că principiul libertăţii economice de a întreprinde, de a vinde şi cumpăra bunuri, este un principiu fundamental al economiei de piaţă, care nu poate fi conceput fără existenţa acesteia. Operatorii economici sunt liberi să întreprindă orice activitate corelativă obiectului de activitate declarat, pentru care au fost autorizaţi, cu excepţia comercializării bunurilor care nu s-ar afla în circuitul civil sau a căror vânzare ar fi limitată prin prevederi legale exprese, în considerarea caracteristicilor acestora. Or, în condiţiile în care operatorii economici au întrunit condiţiile cumulative cerute de lege în vederea autorizării desfăşurării activităţilor comerciale şi respectă cerinţele privind comercializarea, inclusiv cele privind igiena şi păstrarea calităţii, astfel de activităţi nu pot fi considerate ca fiind ilicite.
Astfel, Curtea constată că prevederile art. 1 lit. g) din Legea nr. 12/1990 sunt de natură să încalce principiile concurenţei loiale şi să aducă atingere libertăţii comerţului şi stabilirii libere a preţurilor, împiedicând realizarea scopului final de creare şi menţinere a condiţiilor economiei de piaţă, singura în măsură să asigure creşterea calităţii vieţii, şi, în egală măsură, sunt de natură a denatura concurenţa între comercianţii cu amănuntul şi comercianţii cu amănuntul şi ridicata, în sensul că de la primii nu pot cumpăra alţi comercianţi în vederea întreprinderii faptelor de comerţ.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc pentru informatie.O zi buna sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea en detail gabitabac gabitabac Marfa care o cumpar in baza facturii fiscale insotita de bon fiscal de la un comerciant en detail am voie sa o revand, care este baza legala, ar trebuie sa am ... (vezi toată discuția)
Revanzarea produselor belacsaba belacsaba Buna ziua mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip ... (vezi toată discuția)
Cumpararea pentru revanzare din supermarketuri gen cora, auchan ciprianmocanu13 ciprianmocanu13 Buna seara Va rog sa imi transmiteti daca in prezent se poate cumpara pentru revanzare produse din supermarketuri gen Cora sau Auchan. Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)