avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionarul nu vrea sa mai inregistreze contractul de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionarul nu vrea sa mai inregistreze contractul de cesiune si actul aditional la RC

Deci am intocmit contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de administrator si i-am dat toate actele societatiii, la acel moment nu am stiut ca trebuie sa le inregistrez la registrul comertului.
Pe scurt societatea a inceput sa inregistreze datorii la bugetul de stat deci el desfasura activitate cu societatea, de la adm financiara mi-au spus ca trebuie sa inregistrez actele la Registrul Comertului ca sa nu mai apar ca administrator. L-am contactat pe cesionar m-a dus cu vorba, vazand ca nu vrea,
Am facut legal o convocare si o notificare la judecatorie nu s-a prezentat la niciuna apoi l-am dat in judecata la tribunalul comercial obtinand o sentinta definitiva si irevocabila prin care il obliga sa faca modificarile la Reg Com constatanduse dreptul meu de a nu mai figura la registrul comertului.

Intrebarea este ce ar trebui sa mai fac?, eventual o executare silita sau altceva?
Daca ajung cu el in urma executariii silite la Reg Com contractul de cesiune va avea efect catre terti din momentul inregistrarii la Reg Com sau din momentul perfectarii contractului de cesiune la notariat acesta avand nr de inregistrare si data certa. Intreb acest lucru pt ca acesta a folosit societatea adunanduse datorii pt care finantele au inceput executare

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vopsy , utilizator 14:44, 22 Mai 2009
Aici avem doua probleme:
1)- inregistrarea mentiunii care teoretic se poate face prin depunerea Sentintei la reg. com. prin completarea formularului Depunere si Mentionare Acte. Incheierea pronuntata de judecatorul delegat va dispune inregistrarea datelor din cuprinsul hotararii in reg. com.
2) - raspunderea administratorului se poate cere numai in cadrul procesului de faliment. Daca se intampla acest lucru demonstrati cu actele pe care le detineti ca nu mai aveti calitatea de Administrator al firmei si atunci se vor indrepta impotriva cesionarului.
1 Am inregistrat deja hotararea la Reg Com prin depunere si mentionare acte, nu inteleg ce vreti sa spuneti prin incheierea pronuntata de judecatorul delegat? Va referiti la judecatorul delegat de la Reg Com? adica sa ma duc la el si sa incheie hotararea definitiva si irevocabila? Ma scuzati poate pun intrebari aiurea, dar nu am inteles.

2.Dupa cum am spus mai sus Reg Com a cerut dizolvarea dar finantele au facut recurs pt ca nu pot recupera creantele.
Ca intimat-intervenient Am depus contractul de cesiune actul aditional, notificarile facute catre cesionar si hotararea care il obliga sa faca modificarile la reg com, ramane in curand sa vad daca va fi de ajuns pentru instanta sa imi dea dreptate. In mod logic ar fi, dar parca mi s-a zruncinat increderea.
Va multumesc pt raspunsurile de mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unei hotarari de inexistenta raport juridic vopsy vopsy Pe scurt, am facut contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de ... (vezi toată discuția)
Problema de opozabilitate ccippi ccippi Buna ziua. In anul 2002 am facut un act aditional la statutul unui srl, la care eram asociat si administrator de comun acord cu asociatul meu de atunci,act ... (vezi toată discuția)
Hotarare de lichidare judiciara ADELA STROE ADELA STROE o societate are o datorie fata de mine si vreau sa o dau in judecata insa pe site-ul registrului comertului apare \"este mentionata o hotarare de dizolvare ... (vezi toată discuția)