avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plateste executorul pina la final
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plateste executorul pina la final

Printr-o sentinta judecatoreasca sunt obligat sa restitui contravaloarea unui apartament si sa primesc apartamentul inapoi (s-a anulat un contract de vanzare-cumparare unde eu sunt vanzatorul). Daca cumparatorul isi angajeaza un executor judecatoresc pentru a-si primii banii inapoi atunci ma poate obliga executorul sa platesc inclusiv onorariul lui?
Problema e ca vreau sa platesc banii dar nu ii am pe toti.
Onorariul executorului platit de catre creditor se recupereaza de la debitor. In cazul expus, de la dumneavoastra.
In cazul unei executari silite debitorul suporta costurile executarii. In speta, dumneavoastra veti suporta aceste costuri.
2007_rozi a scris:

In cazul unei executari silite debitorul suporta costurile executarii. In speta, dumneavoastra veti suporta aceste costuri.

De aceiasi parere cu cei doi colegi de forum.Sunteti bun de plata conform prevederilor legale.
Celelalte probleme tin de tactica dvs,sau a celor care va reprezinta.
Da, in cazul dvs, fostul sot poate cere declansarea procedurii de executare silita, urmand sa suportati toate cheltuielile de executare , in care este cuprins si onorariul executorului judecatoresc , dar si alte cheltuieli prevazute de lege, spre exemplu taxe judiciare, onorariu avocat, onorariu expert, chelt. deplasare, taxe redactare acte etc.
Pentru a evita acest fapt, va sfatuiesc sa o obtineti toata suma de bani datorata si sa trimiteti o oferta reala de plata celui cariua trebuie sa o platiti, prin intermediul unui executor judecatoresc. Aceasta nu este o procedura de executare silita, ci o procedura prin care va descarcati in mod legal si incontestabil de debit. In nici un caz nu dati banii direct fostului sot(sotie), fara o dovada in acest sens, dovada ce va fi solicitata inclusiv la Cartea Funciara.
Ce alta varianta de a ma descarca in mod legal si incontestabil de debit mai exista
?
De fapt, care e cea mai ieftina? :(

Alte discuții în legătură

Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Schimbare executor mara_33 mara_33 Buna ziua ! As dori sa -mi spuneti va rog frumos, cei care v-ati confruntat cu situatia mea , daca se poate face transfer de la un executor judecatoresc la ... (vezi toată discuția)