avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Excludere imobil din masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Excludere imobil din masa succesorala

Buna ziua,
Doresc sa va intreb, cum s-ar putea exclude un imobil din masa partajabila a unei succesiuni, pe motiv ca defuncta nu a contribuit la achizitionarea imobilului, singura legatura cu acesta fiind faptul ca la momentul achizitionarii imobilului de catre sotul acesteia, ea avea calitatea de sotie.
Este vorba de un imobil achizitionat in timpul mariuajului, de catre sot (el), cu banii copilului lui (comun mariajului). Contractul de vanzare cumparare este intre vanzator si sot, doar ca pe spatele filei, se specifica faptul ca el este casatorit cu (ea). Acum, dupa decesul ei, au aparut pretentiile. Ceilalti frati vor sa introduca in circuitul succesoral si imobilul cumparat de sot pentru unul dintre copii, pe principiul ca daca era mentionata si mama lor ca sotie, este prin urmare 'bun comun'. Ce poate face sotul (el), pentru a trece proprietatea pe numele copilului cu a carui bani a cumparat imobilul, si prin urmare a-l scoate din circuitul succesoral dupa defuncta sotie ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:09, 10 Septembrie 2014
Mostenitorii se pot intelege.
Daca nu se inteleg va stabili instanta dupa administrarea de probe.
Este insa proces complicat si tehnic.
Daca nu stiti sa redactati actiunea veti pierde foarte probabil procesul.
Aveti dreptul de a apela la avocat sau sa mergeti fara avocat la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune trrtrr trrtrr Buna ziua, Sotul meu a decedat in timpul casatoriei, a cumparat o casa ca bun propriu, in tipmul casatoriei, intabuata numai pe numele lui , cu bani din ... (vezi toată discuția)
Eroare act vanzare-cumparare dorinantik dorinantik Actul de vanzare-cumparare are inserat faptul ca, cumparatorul lucreaza la intreprinderea x si e casatorit cu y.( act vechi din 1985) Comform certificatului ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament iulianbi iulianbi Dupa 14 ani de casatorie \"fosta mea\" a decis sa imi ia copilul si sa divorteze,plecand din casa acum 2 ani.Situatia apartamentului este urmatoarea:in urma cu ... (vezi toată discuția)